GOED VOORBEREID HET VOETBALSEIZOEN BEGINNEN!

Het is belangrijk om voorzien te zijn van een uitrusting die precies bij jou past op het voetbalseizoen goed te beginnen. Denk aan voetbalkleding, voetbalschoenen én scheenbeschermers. Wij hebben een ruime collectie aan verschillende topmerken. Zo zit er altijd iets tussen voor jou!

GA VOOR EEN COMPLETE VOETBALUITRUSTING

VOETBALKLEDING

Om goed voorbereid op het veld te staan is voetbalkleding natuurlijk belangrijk. Denk hierbij aan een T-shirt, broek en goede sokken. Bij DAKA vind je een ruim aanbod, om te gaan voor een outfit die precies bij jou past. Zo hebben we voetbalkleding van merken, zoals PUMA, adidas, Hummel, Under Armour en meer.  

Naast de standaard voetbalcollectie van merken is er ook keuze uit officiële voetbalkleding van voetbalclubs. Of je nu gaat voor een wedstrijdtenue of een trainingspak; van diverse Europese voetbalclubs als Ajax, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Manchester United en Bayern München vind jij kleding. Deze items zijn niet alleen geschikt voor op het veld, maar ook om te dragen op een doordeweekse dag. Is er een EK of WK? Dan vind je bij DAKA van adidas merchandise van internationale voetbalteams. Ga jij voor het karakteristieke wit-zwarte tenue van Duitsland? Wil jij op het veld of op straat stralen als het Spaanse of Argentijnse voetbalelftal? Er is voldoende keuze om het tenue of trainingspak te vinden dat bij jou past.  

Naast een voetbaltenue, zijn goede voetbalsokken ook van groot belang. Sokken zijn belangrijk voor de speelprestatie en comfort tijdens het voetballen. De compressie pasvorm zorgt ervoor dat de sokken goed op zijn plaats blijven zitten. DAKA heeft voetbalsokken in verschillende lengtes en maten. Kijk goed welke maat je nodig hebt en wat voor type sok je fijn vindt om te dragen in combinatie met je scheenbeschermers en schoenen.  

VOETBALSCHOENEN

Goede voetbalschoenen zijn misschien wel het meest belangrijk, om goed te presteren op het veld. Voor volwassenen en kids hebben we een ruime collectie aan verschillende type voetbalschoenen. Elk model heeft weer andere eigenschappen die nodig zijn om goed te spelen op bijvoorbeeld gras, kunstgras óf indoor ondergrond.  

Ook wordt er steeds meer aandacht gegeven aan het design van voetbalschoenen. Door het gebruik van verschillende materialen, details en kleuren, ga jij voor een stijlvolle look. Elk model heeft weer unieke kwaliteiten zoals een veterloze constructie, een aansluitende pasvorm of een bijzondere zool. Ga voor een tijdloze schoen van adidas, of juist voor een opvallend model van PUMA. Met de nieuwe collectie van PUMA, adidas, New Balance, Mizuno, Cruyff en Hummel, ga jij zeker scoren komend seizoen!  

 

SCHEENBESCHERMERS

Om veilig het veld op te gaan zijn scheenbeschermers onmisbaar. Er zijn verschillende type scheenbeschermers, dus let goed op welke je kiest. Zo hebben we in onze collectie traditionele scheenbeschermers met een vaste sok, scheenbeschermers met klittenbandsluiting en scheenbeschermers met losse sleeve.

Daarnaast is de maat belangrijk. Je lichaamslengte is meestal het uitgangspunt voor het bepalen van de juiste maat. Hoe grotere maat je neemt, hoe breder de scheenbeschermer ook wordt. Let dus goed op dat je de juiste combinatie vindt tussen de juiste lengte én een comfortabele pasvorm.

 

ONDERHOUD

Omdat je zo intensief aan het voetballen bent, kan het zijn dat je kleding én schoenen er na een seizoen voetballen er niet meer zo heel nieuwe uitzien. Moet je dan alles nieuw kopen? Nee, zeker niet! Als je jouw uitrusting een goede onderhoudsbeurt geeft, gaat het veel langer mee. Graag geven we jou een paar handige tips!

WAAR MOET IK OP LETTEN?

VOETBALKLEDING

Als je voetbalkleding wast, doe de kleding dan binnenstebuiten in de wasmachine op maximaal 30 graden. Dit zorgt ervoor dat het materiaal van je kleding langer mooi blijft en je de bedrukking op de kleding beschermt. Gebruik ook geen wasverzachter en vermijd de wasdroger. Laat je voetbalkleding lekker in de frisse buitenlucht drogen. Omdat de stof niet goed tegen hitte kan, belangrijke eigenschappen van het materiaal verloren gaan én dat zou zonde zijn.

VOETBALSCHOENEN

De ondergrond waar je op voetbalt bepaalt hoelang  de schoen meegaat. Dus let goed op hoe snel jouw voetbalschoenen een onderhoudsbeurt nodig hebben. Het is belangrijk om je schoenen elke keer nadat je ze gebruikt hebt schoon te maken . Daarnaast is het onderhouden van het materiaal van belang om je schoen lang mooi te houden. Let dan goed op van welk materiaal jouw schoen is gemaakt, om de juiste methodes te gebruiken.  

ADVIES OP MAAT

Voor persoonlijk advies over het kiezen van de juiste voetbalschoenen, voetbalkleding of scheenbeschermers? Kom dan gezellig langs in één van onze DAKA winkels én dan helpt onze voetbalspecialist je graag verder!

Wist je dat wij in een aantal winkels een voetbal pannakooi hebben? Hier kan je jouw nieuwe voetbalschoenen en bal testen, om te gaan voor het item dat bij jou past. Bekijk hier de winkels!

Wil je meer weten over het kiezen van de juiste voetbalschoenen? Lees onze blog hier: