Filteren
Bekijken als
Switch view
Switch view

Items 1-48 van 95

Pagina
per pagina

95 producten

Filteren
Bekijken als
Switch view
Switch view

Items 1-48 van 95

Pagina
per pagina

Padelrackets

HET PADELRACKET: BASIS VOOR DE SPORT

Je zal het misschien niet geloven, maar het eerste padelracket was een houten peddel. De Engelsen gebruikten deze om spelplezier te maken op hun boottocht naar Amerika in de 19e eeuw. Dat spelidee is gelukkig in het water is gevallen. Maar dit vaarvoorwerp vormde wel de basis. Tijdens de introductie van padel werd met een houten racket met een plat blad gespeeld. Vandaag de dag worden er moderne materialen voor rackets gebruikt. Een ding is zeker: de naam van de racketsport is af te leiden van de peddel. 

PADELRACKETS: DE BLADVORM

Een padelracket is heel anders vormgegeven in vergelijking met het tennisracket. Er zijn namelijk drie verschillende varianten: rond, traan/druppel en diamant. De een heeft meer balans voor een controlerende speelstijl, de ander is geschikt voor krachtige slagen. Ook het niveau speelt een belangrijke rol in racketkeuze. Maar welke slagvoorwerp je uiteindelijk kiest: ze hebben allemaal een blad met gaatjes. Meestal is dit van carbon of glasvezel gemaakt. Dit zorgt voor minder trillingen en bepaalt de stijfheid van het racket. Het is maar net wat jij fijn vindt om mee te slaan of onderhands te serveren. Als laatste is het goed om te weten dat ze allemaal beschikken over een polskoordje. Zo vliegt het niet uit je handen als je de padelbal slaat. In ons blog ‘Welk padelracket kopen? Wij zorgen voor een match’ leggen we je graag meer uit over het kiezen van een padelracket.

PADELRACKET KOPEN VAN TOPMERKEN

Bij DAKA hebben we van diverse topmerken padelrackets in onze collectie. Op zoek naar een padelracket voor een beginner? Padelrackets van HEAD en Babolat beginnen bij varianten die speciaal voor kinderen zijn ontworpen. Speel je wekelijks een potje padel of ga je het professioneler aanpakken? Dan zit je bijvoorbeeld met de collectie met padelrackets van adidas zeker goed. Ook Osaka en Dunlop zijn serieuze spelers op dit gebied. En mocht je denken: is er een verschil tussen een padelracket voor dames of heren? Nee, dus je dat scheelt al met kiezen! Mocht je toch meer willen weten, ga dan naar een DAKA-winkel bij jou in de buurt. Een specialist helpt jou graag verder. En vergeet niet om een handige padeltas en comfortabele padelschoenen te kopen.

Dit product is toegevoegd aan je winkelwagen