Filteren
Bekijken als
Switch view
Switch view

13 producten

per pagina

13 producten

Filteren
Bekijken als
Switch view
Switch view

13 producten

per pagina

Tennisballen

TENNISBALLEN: KLEURRIJK STUITEREN

De allereerste tennisballen waren van leer gemaakt. Dit materiaal werd pas enkele eeuwen later vervangen. In de 19de eeuw vond Charles Goodyear de rubberen bal met viltlaag uit. Deze stuiterde beter, waardoor het slaan van de bal met het tennisracket beter ging en het mogelijk werd om langere rally’s te spelen. Dat was ook doordat er verschillende soorten tennisbanen in gebruik werden genomen, waaronder gras. De meest kenmerkende kleur van de tennisbal is geel. De rode en oranje tennisballen zijn speciaal voor kinderen gemaakt. Deze worden ook wel Stage 3- en Stage 2-tennisballen genoemd. De hoogste categorie in deze tennisballen, Stage 1, zijn groen. Ze zijn alle drie lichter en zachter, en soms ook van een ander soort materiaal gemaakt.

TENNISBALLEN KOPEN: GASGEVULD OF DRUKLOOS?

De tennisbal die je nu koopt, heeft niet zoals vroeger haar of wol aan de binnenkant. Bij DAKA heb je keuze uit twee soorten.  De drukloze tennisbal heeft een lange levensduur, waardoor je wel wat potjes tennis speelt op zachtere tennisbanen zonder nieuwe te hoeven kopen. Ze zijn wel wat zwaarder, waardoor ze minder comfortabel spelen dan gasgevulde ballen. Deze worden daarom het meest gebruikt op tennistoernooien. De buitenkant van de gele tennisbal is voorzien van kleine, dunne haartjes. Deze zorgen voor een aerodynamisch effect wanneer de bal wordt geslagen.  

ZIJN TENNISBALLEN GOEDKOOP?

Dat hangt vooral af van welke en hoeveel tennisballen je koopt. Bij DAKA verkopen we kleine ballenkokers met 2, 3 of 4 stuks. Deze zijn ook als sets verkrijgbaar. We hebben op dit moment de meeste tennisballen van Dunlop. Andere populaire tennismerken die ballen leveren, zijn Wilson, Slazenger en Babolat. De tennisballen hebben een ITF-keurmerk, waardoor ze ook tijdens competitiewedstrijden mogen worden gebruikt. Laat je in een van onze winkels adviseren door de tennisspecialist om de beste bal voor jouw ideale training of wedstrijd te vinden.

Dit product is toegevoegd aan je winkelwagen