Filteren
Bekijken als
Switch view
Switch view

Items 1-48 van 129

Pagina
per pagina

129 producten

Filteren
Bekijken als
Switch view
Switch view

Items 1-48 van 129

Pagina
per pagina

Tennisrackets

TENNISRACKETS: VOOR MEER ARMSLAG

Het tennisracket, afgeleid van het Franse woord ‘racquet’, werd in 1500 voor het eerst gebruikt. Zo konden de spelers meer kracht zetten om de bal over de baan te slaan. Het frame, de snaren en grip waren toen van natuurlijke materialen gemaakt. Toen de sport steeds professioneler werd, moesten deze slagvoorwerpen steeds langer in gebruik meegaan. Daarom werden er varianten met duurzamere materialen ontwikkeld, zoals koolstofvezel, nylon, polyester en kevlar. De keuze voor jouw perfecte racket hangt af van waar jij voor gaat. Wil je de top bereiken en schitteren op grote grandslamtoernooien, bijvoorbeeld Roland Garros? Of tennis je liever met vrienden gezellig op zondagochtend­? Het kan allemaal!

TENNISRACKET KOPEN: HOE SLA JIJ JOUW SLAG?

Het kopen van het juiste tennisracket is precisiewerk. Het is namelijk een krachtig wapen om jouw tegenstander of jezelf van de tennisbaan af te slaan. Dus waar let je op? Allereerst de gripmaat, want het moet natuurlijk lekker in de hand liggen. Daarna komt het balanspunt. Ligt dit hoog, dan sla je de tennisbal krachtiger. Ideaal voor baselinetennis en het slaan met de backhand of van aces. Ligt dit laag, dan ben je een liefhebber van dropshots en topspin. Dit hangt ook samen met het gewicht. De framelengte en speelt als laatste een belangrijke rol. Voor volwassen spelers is de framelengte redelijk standaard. Maar bij het kopen van een tennisracket voor een kind is het goed om te kijken naar de leeftijd. Een ding is zeker: bij DAKA vind je er altijd één die perfect bij jou past!

TENNISRACKETS VAN MERKEN

Wist je dat in 1875 een tennisracket van Babolat met tennissnaren van dierendarmen werd ontworpen? Of dat Dunlop in 1932 het revolutionaire en iconische Maxply-tennisracket lanceerde? En dat het HEAD in 1969 het eerste, aluminium tennisracket uitbracht? Door hun expertise zijn deze merken vandaag de dag nog steeds in ons assortiment terug te vinden. Daarom spelen toptennisers als Dominic Thiem, Kevin Anderson, Ann Li, Matteo Berretinni en Coco Gauff met deze merken. Goed om te weten: ze maken geen onderscheid bij het ontwerpen van het tennisracket voor dames of heren. Ook maken deze merken, inclusief Wilson, bijpassende tennistassen.

TENNISRACKET BESPANNEN: BESTE SERVICE BIJ DAKA

Er is nog een extra reden om jouw tennisracket bij DAKA te kopen. Als je veel hebt getennist, zullen de snaren spanning verliezen. Dat is heel normaal. Je moet daarom om de zoveel tijd het tennisracket bespannen. Zo blijf je de bal lekker over de baan slaan. Wil je helemaal de controle houden over jouw racket? We vervangen ook tennisgrips. In ons blog 'Het tennisracket bespannen en een nieuwe grip' lees je meer over deze service. 

Dit product is toegevoegd aan je winkelwagen