Filteren
Bekijken als
Switch view
Switch view

Items 1-48 van 518

Pagina
per pagina

518 producten

Filteren
Bekijken als
Switch view
Switch view

Items 1-48 van 518

Pagina
per pagina

Padel

PADEL: OPKOMST VAN POPULAIRE RACKETSPORT

Wist je dat in 2011 het eerste potje padel op clubniveau in Nederland werd gespeeld? Het heeft best een tijdje geduurd, voordat het balspel hier populair werd. Het werd in de jaren ‘60 bedacht door de Mexicaan Enrique Corcuera. Deze rijke zakenman wilde een andere bekende sport in zijn tuin spelen, maar door het gebrek aan ruimte kon dat niet. Zijn nieuwe spelidee werd wel met enthousiasme ontvangen. Toch was het in de beginjaren in Mexico en Argentinië een elitesport, maar na 1970 is het balletje via Spanje overgeslagen naar veel andere landen. Inmiddels zijn er in Nederland veel padelverenigingen waar je jouw professionele padelcarrière kunt starten of voor je plezier een potje speelt. Dus waar ga jij voor?   

VERSCHIL TUSSEN PADEL EN TENNIS

Padel is een mix tussen tennis en squash. De verschillen? Dat begint bij het aantal spelers. Je speelt deze binnen- en buitensport vaak met 4 padellers, dus 2 tegen 2. Je speelt het op een padelbaan van 10 bij 20 meter. Bij een enkelspel is dit kleiner, namelijk 6 bij 10 meter. Toch zal de bal niet snel buiten de baan gaan; het is afgesloten met glas- en hekwerk. Dit gebruik je ook tijdens het padellen. Dus daar heb je ook de overeenkomst met squash. Er komt dus veel tactiek en techniek bij kijken. De padelregels zijn qua puntentelling gelijk aan tennis. En er zijn verschillende vormen padelrackets. Je hebt ze voor de beginnende en gevorderde speler. Zo sla je de padelbal gemakkelijk over de baan.

BELANGRIJKSTE PADELPRODUCTEN

Bij DAKA verkopen verschillende merken padelproducten. Ben je op zoek comfortabele padelschoenen? Je staat stevig op de baan met een paar van Babolat. HEAD, adidas en Osaka hebben een groot assortiment aan rackets. Vergeet niet om te kijken voor een praktische padeltas om jouw spullen in op te bergen, bijvoorbeeld jouw padelkleding. Diverse merken hebben kleding ontworpen voor deze sport, waaronder Björn Borg. Wil je meer tips? Ga naar een van onze winkels en onze specialist vertelt jou alles om het beste uit padel te halen.

MEER WETEN OVER PADEL?

We snappen dat je meer wilt weten over padel. Bijvoorbeeld over de spelregels. Daarom hebben we speciaal een blog ‘Wat is padel?’ geschreven. Hierin leggen we jou alles uit over het spel en kom je nog meer te weten.

 

Dit product is toegevoegd aan je winkelwagen