Filteren
Bekijken als
Switch view
Switch view

Items 1-48 van 783

Pagina
per pagina

783 producten

Filteren
Bekijken als
Switch view
Switch view

Items 1-48 van 783

Pagina
per pagina

Padel

Padel

De snelgroeiende racketsport genaamd padel, is geschikt voor iedereen die van een uitdagende en zowel competitieve als sociale racketsport houdt. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan snel verder en bekijk het aanbod van DAKA voor padelrackets, ballen en andere uitrusting.

Waar komt de padelsport vandaan?

Wist je dat in 2011 het eerste potje padel op clubniveau in Nederland werd gespeeld? Het heeft een tijdje mogen duren, want padel is namelijk ontstaan in de jaren ‘60. Padel is een racketsport die ontstond in Mexico, bedacht door Enrique Corcuera. De rijke zakenman wilde oorspronkelijk een andere bekende sport in zijn tuin spelen, maar door gebrek aan ruimte was dit niet mogelijk. Zijn nieuwe spel idee werd enthousiast ontvangen, ondanks dat het eerst een elitesport was in Mexico en Argentinië. Na 1970 is het balletje overgeslagen naar Spanje en is sindsdien populair geworden over de hele wereld. Het wordt vaak beschreven als een mix van tennis en squash, omdat het wordt gespeeld op een rechthoekig veld en de spelers gebruik maken van rackets en een bal. Inmiddels zijn er in Nederland veel padelverenigingen waar je jouw professionele padel carrière kunt starten, of voor je plezier een potje kan spelen; waar ga jij voor?

Padelrackets

Je zal het misschien niet geloven, maar het eerste padelracket was een houten peddel. De Engelsen gebruikten deze om spelplezier te maken op hun boottocht naar Amerika in de 19e eeuw. Dat spelidee is gelukkig in het water gevallen, maar het vaarvoorwerp vormde wel de basis! Tijdens de introductie van padel werd met een houten racket met een plat blad gespeeld. Vandaag de dag worden er moderne materialen voor de rackets gebruikt. Een ding is in elk geval zeker: de naam van de racketsport is af te leiden van de peddel.

Verschillende padelrackets

Vaak is een padelracket gemaakt van carbon of glasvezel, dit zorgt voor minder trillingen en bepaalt de stijfheid van het racket. Het is goed om te weten dat alle rackets beschikken over een polskoord. Zo vliegt het niet uit je handen als je de padelbal slaat. Een padelracket is anders vormgegeven in vergelijking met bijvoorbeeld het tennisracket. Er zijn namelijk drie verschillende varianten: rond, traan/druppel en diamant. De een heeft meer balans voor een controlerende speelstijl, de ander is geschikt voor krachtige slagen. Ook het niveau speelt een belangrijke rol bij racketkeuze:

 

  • Rondvormige padelracket: Dit padelracket is ideaal voor beginners vanwege de evenwichtige verdeling van de eigenschappen. De ronde vorm zorgt voor een neutraal balanspunt dat zich onderaan het blad bevindt, wat resulteert in een groter raakvlak - de sweetspot - en meer wendbaarheid. Met dit racket kun je de bal nauwkeuriger terugslaan en meer controle houden over je spel. Het is bij uitstek geschikt voor een verdedigende speelstijl.
  • Traan-/druppelvormig padelracket: Voor dit racket moet je wel regelmatig op de baan staan. Het druppelvormige racket heeft een iets hogere balans in vergelijking met het ronde racket, wat maakt dat de sweetspot centraler staat. Hierdoor is het belangrijk dat je extra aandacht besteedt aan hoe je de bal raakt. Als je dit goed doet, kan je de bal aardig versnellen. Het traanvormige racket is vooral geschikt voor padelspelers die variëren tussen een controlerende en aanvallende speelstijl. 
  • Diamantvormig padelracket: Dit racket zorgt ervoor dat jij elke wedstrijd op de baan owned. Het is wel belangrijk dat je al bekend bent met de technieken van padel. Dit racket heeft namelijk een topzware balans en de sweetspot licht hoger in het blad. Hierdoor zijn je slagen en smashes krachtiger, maar is de controle en wendbaarheid iets minder. Dit maakt het racket perfect voor gevorderde, aanvallende spelers die graag de overhand hebben op hun tegenstanders.

Het kiezen van het juiste padelracket kan een enorm verschil maken in het spel en de prestaties van de speler. Daarom is het belangrijk om te experimenteren met verschillende rackets om te kijken welke bij jou past. Bij DAKA bieden we diverse topmerken padelrackets aan.

Waar moet een goede racket aan voldoen

Bij DAKA hebben we van diverse topmerken padelrackets in onze collectie. Op zoek naar een padelracket voor een beginner? Padelrackets van HEAD en Babolat beginnen bij varianten die speciaal voor kinderen zijn ontworpen. Speel je wekelijks een potje padel of ga je het professioneler aanpakken? Dan zit je bijvoorbeeld met de collectie met padelrackets van adidas zeker goed. Ook Osaka en Dunlop zijn serieuze spelers op dit gebied. En mocht je denken: is er een verschil tussen een padelracket voor dames of heren? Nee, dus je dat scheelt al met kiezen! Mocht je toch meer willen weten, ga dan naar een DAKA-winkel bij jou in de buurt. Een specialist helpt jou graag verder. En vergeet niet om een handige padeltas en comfortabele padelschoenen te kopen.

Wat is het verschil tussen tennis en padel?

Tennis en padel zijn beide racketsporten die veel overeenkomsten hebben, echter zijn het wel degelijk twee verschillende sporten. Hier een aantal van de belangrijkste verschillen tussen deze sporten:

  1. Baan: de grootte van de baan is een van de belangrijkste verschillen tussen tennis en padel. Een tennisbaan is namelijk veel groter dan een padelbaan. De tennisbaan is 23,77 meter lang en 8,23 meter breed voor enkelspel, en 10,97 meter breed voor een dubbelspel. Een padelbaan is daarentegen 20 meter lang en 10 meter breed. Ook is de padelbaan omringd door muren en glazen panelen, terwijl een tennisbaan open is.
  1. Bal: de bal in padel is iets kleiner en zwaarder dan de tennisbal. De padelbal heeft een diameter van 6,35 cm en weegt tussen 56 en 59 gram, terwijl de tennisbal een diameter heeft van 6,7 cm.
  1. Racket: padelrackets zijn over het algemeen kleiner en lichter dan tennisrackets. Een padelracket heeft een gemiddeld gewicht van 350-380 gram, terwijl een tennisracket gemiddeld tussen de 290-340 gram weegt. Bovendien heeft een padelracket een hol blad en kortere steel dan een tennisracket.
  1. Speelstijl: de speelstijl van padel en tennis is ook verschillend. Padel is over het algemeen een snellere en intensievere sport dan tennis van vanwege de kleinere vaan en de mogelijkheid om de bal te laten stuiteren tegen de wanden. Padel vereist dus wat meer snelheid en reflexen, dan bij tennis. Tennis is echter meer gericht op precisie en kracht. Bij tennis is het belangrijk om de bal op de juiste plek te slaan om het spel te winnen, terwijl bij padel het belangrijk is om de bal zo goed mogelijk terug te spelen.

Wat zijn de regels van padel?

Padel is een geweldige sport om te spelen met vrienden, familie of competitief. De regels zijn vrij simpel, dus we leggen het bondig even uit!

De racketsport wordt gespeeld in teams van twee tegen twee. Het doel is om de bal over het net te slaan en het zo te plaatsen dat de tegenstander deze niet kan terugslaan.

De service wordt onderhands geslagen en moet onder de middelste lijn worden geserveerd. Het serveervak is gelijk aan dat van tennis en de serveerder moet ervoor zorgen dat de bal binnen het serveervak van de tegenstander terecht komt. Als de serveerder de bal uit serveert, gaat een punt naar de tegenstanders. De bal mag slechts één keer stuiteren op de grond voordat deze teruggeslagen moet worden. Als de bal een van de muren raakt voordat hij wordt teruggeslagen, is dat geen probleem. Het spel gaat door totdat een team een punt wint.

Scoretelling

Bij padel wordt de score op dezelfde manier bijgehouden als bij tennis. Het spel begint met een score van 0-0, wat ‘love-all’ wordt genoemd. Elke keer dat een team een punt wint, wordt de score met één verhoogd. De score wordt weergegeven als 15, 30, 40 en game. Als de score gelijk is op 40-40, wordt dit ‘deuce’ genoemd. Het volgende punt wordt ‘advantage’ genoemd en als hetzelfde team het volgende punt binnen haalt, winnen zij het spel.

Om van service te wisselen, moet het team dat de eerste game wint serveren in de volgende game. Hetzelfde geldt voor het tweede team als ze de tweede wedstrijd winnen. Daarna moet er om de beurt worden geserveerd, waarbij elk team om de twee punten van serveer helft wisselt. Dit betekent dat de serveerder van kant moet wisselen na elk aantal even punten.

Nu je de regels kent, ben je helemaal klaar om met de juiste padeluitrusting van DAKA het spel te spelen!

Padel schoenen

Als je regelmatig speelt, dan weet je hoe belangrijk het is om te beschikken over de juiste uitrusting - inclusief de juiste schoenen. Padel schoenen zijn speciaal ontworpen om je te helpen op de baan te bewegen en snel te reageren op de snelle bewegingen van het spel.

De beste padel schoenen hebben een goede grip, zijn licht aan je voeten en bieden ondersteuning aan de enkel en voet. Een stevige grip is essentieel om snel van richting te veranderen en stabiel te blijven tijdens het slaan van de bal. Lichtgewicht schoenen zorgen voor meer wendbaarheid en flexibiliteit op de baan, waardoor je sneller kan reageren op onverwachte bewegingen van de tegenstander. De juiste ondersteuning helpt blessures te voorkomen en zorgt voor meer comfort tijdens het spelen.

Welke padelschoen past bij jou?

Er zijn veel verschillende merken en modellen padel schoenen beschikbaar, dus het is belangrijk om te kiezen wat het beste bij jou past. Je kunt kiezen voor een schoen die meer gericht is op stabiliteit en ondersteuning, of een schoen die meer gericht is op snelheid en wendbaarheid. Het is ook belangrijk om de juiste maat en pasvorm te kiezen om blaren en blessures te voorkomen.

Als je serieus bent over padel, investeer dan in een paar goede padelschoenen van DAKA. Een goed paar padelschoenen kunnen je helpen je spel naar een hoger niveau te tillen. Niet alleen zullen ze je prestaties verbeteren, maar ze zullen ook bijdragen aan je comfort en veiligheid op de baan. Shop jouw padel schoenen nu bij DAKA!

Shop jouw padelrackets en -kleding bij DAKA

Zoek niet langer naar de juiste padel uitrusting, DAKA biedt een ruim aanbod aan padelrackets, -schoenen en -kleding aan; in alle soorten en maten. Shop jouw padel uitrusting bij DAKA online en bestel snel en eenvoudig. Kom je liever langs in één van onze winkels? Ook dan staan wij voor je klaar! Nog niet voldoende geïnformeerd over de regels van padel? Neem een kijkje op onze blog, ‘Wat is padel?

Dit product is toegevoegd aan je winkelwagen