Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste ervaring op onze site moet je de lokale opslag in je browser inschakelen.
WELK PADELRACKET KOPEN? WIJ ZORGEN VOOR EEN MATCH
Welk padelracket moet je kopen als je jouw carrière start? Ook als je al langer padelt, wil je misschien wel weten of je toe bent aan een nieuwe. In dit blog helpen we je op weg om een goede match te vinden. Wij willen natuurlijk dat je het beste potje padel speelt. Dus ga ervoor!
WELK PADELRACKET KOPEN? WIJ ZORGEN VOOR EEN MATCH
Zonder de juiste kennis is een padelracket kiezen best lastig. Ga je voor rond- of diamantvormig? Een licht of zwaar racket? Een grote of hoge sweetspot? Veel vragen zal je als beginner moeilijk kunnen beantwoorden. En het antwoord op elke vraag zal voor iedereen anders zijn. Als je voor je plezier gaat spelen, heb je andere eisen dan wanneer je een padelprofessional wilt worden of al bent. En de speelstijl is belangrijk: ga je voor de verdediging of kies je graag de aanval? Gelukkig is er geen reden ergens een slag naar te slaan bij jouw keuze voor een padelracket. Hieronder staan de belangrijkste eigenschappen:
- De vorm
- De balans
- Het gewicht
- Het framemateriaal
WAAR GA JIJ VOOR?
HET KIEZEN VAN EEN PADELRACKET
Laten we het hebben over het kiezen van een padelracket. Hierbij is het belangrijk om te letten op de vorm, balans, het gewicht én het materiaal.
DE VORM
Ja, de vorm zal je gelijk opvallen. Er is niet een soort racket. Je hebt er namelijk 3: rond-, traan/druppel- en diamantvormig. En ze hebben ook geen snaren, maar een kunststof blad met gaatjes. Maar wat is een goed padelracket voor jou? We leggen per slagvoorwerp uit wat de belangrijkste kenmerken zijn. Zo serveer en smash je er rustig op los.
Rondvormig padelracket
Dit is het beste padelracket voor beginners. Alle eigenschappen zijn namelijk evenwichtig verdeeld. De ronde vorm zorgt voor een neutraler balanspunt. Dit ligt namelijk onderaan het blad. Je bent met dit racket wendbaarder en beschikt over een groter raakvlak, de sweetspot. Je zal de bal dus nauwkeuriger terugslaan over de baan. Het ronde racket is het meest geschikt voor een verdedigende speelstijl. Zo blijf je volledig in controle.
Traan-/druppelvormig padelracket
Voor dit racket moet je wel regelmatig op de baan staan. Een druppelvormig racket heeft een iets hogere balans in vergelijking met het rondvormige racket. De sweetspot daardoor centraler. Je moet dus meer letten op hoe je de bal raakt. Als je dit goed doet, dan geef je de bal een aardige versnelling mee. Het traanvormige racket is geschikt voor padelspelers die variëren met een controlerende en aanvallende speelstijl.
Diamantvormig padelracket
Met dit racket schitter jij elk potje op de baan. Het is wel belangrijk dat padel geen geheimen voor jou kent. Dit is namelijk een topzwaar racket. Zowel de balans als de sweetspot liggen hoog in het blad. Hierdoor zijn je slagen en smashes krachtig, maar is de controle en wendbaarheid lager. Dat is perfect voor gevorderde, aanvallende spelers die graag de overhand op de tegenstanders willen hebben.
DE BALANS
Een topzwaarder racket betekent dat het gewicht dichter bij de top van het racket zit, waardoor je met meer kracht kunt slaan. Oftewel: je hebt meer massa achter de bal. Bij een even balanced padelracket ligt het gewicht dichter bij het handvat. Dit houdt op zijn beurt in dat jij gaat voor optimale wendbaarheid en controle. Tot slot betekent het bij een handle weight racket dat het gewicht onderin zit, waardoor jij gaat voor gecontroleerde bewegingen.
HET GEWICHT
Het gewicht. Heb jij nog niet veel ervaring met padel? Dan is het raadzaam om te gaan voor een lichtgewicht racket, waardoor je meer controle hebt tijdens het slaan. Sta jij al een tijdje op de padelbaan? Dan kun je gaan voor een zwaarder racket, wat bijdraagt aan een krachtige slag.
HET MATERIAAL
Het kwam al even voorbij, maar het materiaal van het padelracket is ook belangrijk. Duurzaamheid, stevigheid en elasticiteit spelen hierbij een belangrijke rol. Het materiaal carbon is doorgaans de meest gekozen materiaalsoort. Rackets van carbon zijn ontzettend stevig en duurzaam. Ook zijn er veel varianten van glasvezel gemaakt. De keuze voor het materiaal speelt met in het gewicht en ook de prijs.