SNOWBOARD KOPEN? DIT IS WAAR JE OP MOET LETTEN

Ga jij voor een nieuw snowboard? Met deze tips & tricks ga jij voor een board die bij jou past.

VOOR WELKE CATEGORIE GA JIJ?

Laten we beginnen bij de categorieën. Ga jij voor freestyle, all mountain of juist voor een freeride snowboard?

ALL MOUNTAIN - FREESTYLE

Met een all mountain - freestyle snowboard ga jij voor het funpark óf voor lekker speels rijden over heel de berg? Zo haal jij het meeste plezier uit je snowboard!

ALL MOUNTAIN

Een all mountain snowboard is een board waarmee je op elk terrein kunt rijden. Ga jij voor vrijheid en plezier over heel de berg? Dan is een all mountain board wat voor jou!

ALL MOUNTAIN - FREERIDE

Een all mountain - freeride snowboard doet het goed in de poeder én op de piste. Specificaties van een freeride snowboard zijn directioneel en een brede neus voor maximaal drijfvermogen.

DE PROFIELEN

Dan is het nu tijd voor de profielen. Ga jij voor camber, rocker, hybride of triple base?

Camber zorgt voor grip en power. Terwijl rocker juist zorgt voor wendbaarheid en draaigemak. Hybride is een combinatie van deze twee, oftewel: het beste van twee werelden. Tot slot zorgt een triple base snowboard dankzij de gelifte kanten voor veel vergevingsgezindheid.

DE SHAPE

Door naar de shape. De shape heeft veel invloed op je performance. Voor welke shape ga jij?

TWIN TIP

Een twin tip shape is volledig symmetrisch, waardoor er geen voorkant en achterkant is. Dit zorgt ervoor dat je jouw tricks makkelijk naar een hoger niveau kunt tillen.

DIRECTIONAL TWIN

Ook voor de directional twin geldt dat de shape volledig symmetrisch is. Het verschil is dat de bindingen verder naar achteren worden geplaatst. Hierdoor is de nose wat langer, waardoor je over de gehele berg maximale performance krijgt uit dit type board.

DIRECTIONAL

Bij een directional shape staan de bindingen iets naar achteren, maar ga je ook voor een stijvere tail en flexibele nose. Dit zorgt voor maximaal drijfvermogen in de poeder en krachtiger carven.

TIP VAN DE SPECIALIST

Het is tijd voor de tip! Let bij aankoop van een snowboard op de breedte van het board ten opzichte van je schoenmaat. In de regel geldt: hoe groter de schoenmaat, des te breder het board. Dit om toe en heel drag te voorkomen.

 

Lees ook onze blog over het kiezen van een juiste snowboardschoen: