TIPS | ZO VIND JE DE PERFECTE SNOWBOARDSCHOEN

Droom jij ook van een snowboardschoen met een perfecte pasvorm? Die optimale steun biedt, die zorgt voor de nodige grip en één geheel vormt met het snowboard? DAKA levert met de nieuwste technologieën het allerbeste advies op maat voor jouw ideale snowboardschoen.

COMFORTABEL OP DE PISTE

Je herkent het misschien wel: pijnlijke voeten, tintelende tenen of andere klachten na de piste. Een snowboardschoen die niet goed past is natuurlijk het laatste wat je wilt op een mooie wintersportvakantie. Investeren in een goede schoen verdient zich daarom al snel terug. Je raakt minder snel vermoeid, je techniek gaat erop vooruit, blessures kunnen worden voorkomen én je geniet van warme en comfortabele voeten. Toch is het vinden van de juiste skischoen makkelijker gezegd dan gedaan: waar moet je beginnen?

GA VOOR DE PERFECTE SNOWBOARDSCHOEN

SNOWBOARDSCHOENEN HEREN

GA VOOR EEN SCHOEN OP MAAT

Het aanmeten van een ski- of snowboardschoen is maatwerk; het hele plaatje moet kloppen. Bij DAKA staan onze wintersportspecialisten voor jou klaar. Bovendien zijn wij de trotse eigenaar van de DAKA 3D-Voetscan. Hiermee wordt jouw voet tot in het kleinste detail gemeten. Zijn er vervolgens nog pijn- of knelpunten in de ski- of snowboardschoen aanwezig? Dan kan onze wintersportspecialist deze ook nog verhelpen dankzij bootfitting.

Iedere voet is uniek en middels deze geavanceerde technologie is het mogelijk iedere voet met precisie in te meten. De combinatie van de juiste vakkennis en de nieuwste technologieën zorgt ervoor dat jij met een gerust hart op wintersportvakantie gaat.

HOE WERKT DE 3D-VOETSCAN?

Je neemt plaats op het scanstation, waar jouw voet wordt ingescand. De 3D Voetscan meet je voet op diverse punten. Op basis hiervan maakt één van onze wintersportspecialisten een analyse en krijg jij een passend advies voor de beste schoen.

De perfecte match gevonden? Dan checken wij tot slot nog één keer vakkundig of er eventuele druk- en pijnpunten zijn. Is dit het geval? Dan kan dit worden verholpen met bootfitting. Wat er precies moet gebeuren, is altijd een kwestie van maatwerk. Dit wordt 100% afgestemd op jouw individuele behoefte.

Bekijk hier welke winkels deze service bieden: services

 

HOE MEET JE JOUW MAAT OP?

Wanneer jij liever een snowboardschoen online bestelt, kun je ook zelf je voeten opmeten om zo te gaan voor de perfecte maat! In deze video legt Matthijs, onze wintersport specialist, je graag uit hoe je dit thuis opmeet:

 

SNOWBOARDSCHOENEN DAMES

WANNEER MOET IK MIJN SCHOENEN VERVANGEN

Om te voorkomen dat je een afdaling op je sokken moet doen, is het belangrijk om ski- of snowboardschoenen tijdig te vervangen. Weekmakers in het kunststof van je schoen en de zool zijn de twee belangrijkste onderdelen die slijten. Ons advies luidt in de regel: schaf gemiddeld iedere zes jaar nieuwe ski- of snowboardschoenen aan. Bepalend voor het exacte tijdstip is de gebruiksintensiteit, het onderhoud en de omstandigheden tijdens je wintersportvakanties.

ONDERHOUD VAN JE SCHOENEN

Voor het optimaal behoud van je uitrusting is het zaak dat je je wintersportschoeisel droog en afgesloten opbergt. Bij voorkeur op een donkere plek. Tip: haal de binnenschoenen eruit en neem deze én het buitenmateriaal af met een sopje. Laat dit vervolgens goed drogen. Zo’n relatief eenvoudige behandeling doet wonderen voor het behoud van je materiaal.

Ook goed om te weten: vergeet niet om de schnallen dicht te doen en het klittenband vast te zetten, anders plakt dit volgend seizoen niet meer zo goed. Bovendien blijft hierdoor de pasvorm van de schoen behouden.

GA VOOR NÓG MEER COMFORT

Tijdens de wintersportvakantie krijgen je voeten het zwaar te verduren. Het is daarom belangrijk dat je snowboardschoen in de basis goed zit. Toch is het voor veel boarders interessant om een zooltje in de schoen te leggen voor een stukje extra comfort.

Je kunt kiezen voor een custom made zooltje, maar je kunt bij DAKA ook terecht voor een corrigerende SuperFeet-zool. Hierdoor profiteer jij van nóg meer ondersteuning, kun je beter druk geven tijdens het snowboarden én zakt de voetbrug minder in.

FUNCTIONELE SOKKEN MAKEN HET AF

Omdat snowboardschoenen direct in contact komen met sneeuw, koelt het materiaal snel af. Om ervoor te zorgen dat je voeten niet vermoeid raken én lekker warm blijven, is het van belang dat je kiest voor functionele sokken.

Een passende sok ondersteunt de doorbloeding in je voet, biedt optimale ondersteuning en geeft bovendien meer energie. Een sok kan de pasvorm van een snowboardschoen maken of breken: een functionele sok is medebepalend voor het wow-effect.