HET LAATSTE NIEUWS

DAKA ROTTERDAM ZUID: VOLLEDIG VERNIEUWD!

Rotterdam, 6 november 2020

DAKA Rotterdam Zuid is verhuisd. De Sport- en Lifestylewinkel, voorheen gevestigd aan het Cor Kieboomplein 515, is verhuisd naar het voormalige Sportsworld filiaal aan de overkant.

NIEUWE DAKA-FORMULE

Met inmiddels 16 winkels verspreid over het land ziet DAKA Sport & Lifestyle het aantal filialen verder groeien. In 2019 werd met Utrecht The Wall de eerste voormalige Sportsworld winkel omgebouwd tot DAKA. Na de opening van de nieuwste vestigingen in Beuningen en Leerdam, is Rotterdam Zuid dit jaar alweer het 3de voormalig Sportsworld, filiaal dat volledig volgens de nieuwste Sport- en Lifestyle-formule van DAKA ingericht wordt. Met de opening van DAKA Rotterdam Zuid is de ombouw van de Sportsworld winkels afgerond en heeft DAKA ruim 15.000 m2 winkelvloeroppervlak aan de formule toegevoegd.

GROTER EN UITGEBREIDER

De winkeloppervlakte van Zuid gaat van 3000 m² naar 4500 m², terwijl het assortiment aan sport- en lifestyle artikelen sterk wordt uitgebreid. Ook kunnen wintersportliefhebbers terecht bij het vernieuwde filiaal, waardoor de teller van het aantal DAKA-wintersport speciaalzaken op 11 komt te staan. Bovendien kun je bij DAKA Rotterdam Zuid terecht voor elektrische fietsen, fietskleding, accessoires én alle vormen van fietsonderhoud.

EXTRA SERVICES

DAKA Sport & Lifestyle heeft diverse tools om sporters optimaal uit te kunnen rusten. Zo vinden hardlopers de beste schoenfit met de DAKA Feet ID. Wintersportfanaten kunnen zich laten adviseren over de ideale wintersportuitrusting met de 3D Voetscan en professionele slijp- en waxservice. Hockeygrips worden vakkundig vervangen en de beste hockeysticks kunnen in de slagkooi meteen worden uitgetest. Ook in de pannakooi kunnen voetballers hun skills showen en de nieuwste voetbalschoenen testen. Ga je voor een onhoudbare service op de tennisbaan? Bij DAKA worden rackets vakkundig bespannen.

Het nieuwe DAKA Rotterdam Zuid is sinds woensdag 4 november geopend. Adres: Cor Kieboomplein 100.

DAKA GROEIT VERDER

“Wij willen met onze winkels voor alle inwoners van Nederland goed bereikbaar zijn, idealiter binnen 30 autominuten. Als volgende stap richten we ons in 2021 op de provincie Noord-Brabant. Daar zijn wij als toonaangevende sport en lifestyle retailer nog niet vertegenwoordigd en zien we ook goede mogelijkheden om fysieke winkels te openen als onderdeel van onze omni-channel strategie”, zegt algemeen directeur Jan-Peter Dankaart van DAKA.

Voor meer informatie:

Jan-Peter Dankaart - janpeter@daka.nl – 010 262 0971

 


DAKA SPRINGT OP DE FIETS MET GET BIKE SERVICE EN JUIZZ

Rotterdam, 8 juli 2020

De DAKA Sport & Lifestyle winkels worden een uitvalsbasis voor de snelgroeiende Get Bike Service, waardoor zowel aan huis als in de DAKA winkel alle vormen van fietsonderhoud kunnen worden aangeboden. In samenwerking met JUIZZ gaat DAKA ook elektrische fietsen verkopen. DAKA haalt hiermee twee specialisten in huis om in te kunnen spelen op de sterk groeiende fietsmarkt. Het assortiment fietskleding en accessoires wordt tegelijk sterk uitgebreid. In totaal wordt zo’n “250 meter fiets” gerealiseerd, voor het eerst in de nieuwe DAKA winkel in Beuningen, die begin september wordt geopend.

Uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en onderzoeksbureau GfK blijkt dat er in Nederland ruim 1 miljoen nieuwe fietsen per jaar worden verkocht. De elektrische fiets was in 2019 met 41,7 procent marktaandeel voor het tweede jaar op rij het meest verkochte type fiets in Nederland. Dat aandeel zorgt voor bijna 70% van de totale omzet uit de verkopen van nieuwe fietsen. Die totale omzet is in 2019 voor het 7e jaar oprij gestegen, naar een nieuw record van 1,252 miljard euro.

DAKA directeur Jan-Peter Dankaart: “Door de strategische samenwerking met Get Bike Service en JUIZZ zijn we nu ook op fietsgebied een specialist. Voor de verkoop richten we ons op A-merken elektrische fietsen, die je bij ons ook kunt leasen. En voor onderhoud, kleding en accessoires kan de consument voor alle soorten fietsen bij ons terecht. Deze uitbreiding met “250 meter fiets” past perfect bij ons Mega Store concept, waarmee we onze klanten een breed, specialistisch aanbod vanuit ons kernassortiment bieden. Daar hoort ook de beste service bij, van een 3D foot scan in de winkel voor de perfect passende sportschoen tot aan fiets service in de winkels, thuis, of op het werk voor onderhoud en reparaties of het afleveren en afstellen van je nieuwe fiets.”

Get Bike Service komt met de mobiele service bus op de afgesproken datum, tijd en locatie naar de klant en verzorgt de garantieafhandeling en het onderhoud voor alle merken en soorten fietsen. Ook voor de levering en afstelling van een nieuwe fiets kan van deze dienstverlening gebruik worden gemaakt. DAKA en Get Bike Service bieden als onderdeel van het nieuwe one stop fiets shop concept ook abonnementen aan voor periodiek onderhoud, pech onderweg en een fietsverzekering.

Get Bike Service directeur Ward Grootjans: “Get Bike Service wil de ultieme fietsservicebeleving bieden. De samenwerking met DAKA Sport & Lifestyle zorgt ervoor dat we ons B2C netwerk versneld kunnen uitbreiden. We hebben als gezamenlijk doel de beste producten met de beste service te leveren.”

Johannes de Bruin, commercieel manager van JUIZZ: “JUIZZ biedt met A-merken elektrische fietsen, bakfietsen en speedpedelecs een gezond en groen alternatief voor de auto in de stad, voor woon-werkverkeer of gewoon recreatief gebruik. De uitbreiding van ons netwerk in samenwerking met DAKA en Get Bike Service maakt onze mobiliteitsoplossingen beter bereikbaar voor de klant.”