SNEEUWZEKER SKIËN IN SÖLDEN

Wie op zoek is naar een sneeuwzekere bestemming voor een wintersport in Oostenrijk, komt al snel uit bij Sölden. Met maar liefst twee gletsjers en drie pieken die tot boven de 3000 meter reiken, is hier aan sneeuw geen gebrek. De torenhoge toppen omvatten een skigebied bestaande uit 144 km aan pistes, een groot aantal gezellige berghutten, culinaire restaurants en diverse letterlijke en bijzondere hoogtepunten. We nemen je even mee!

TWEE GLETSJERS, ÉÉN SKIGEBIED

Dankzij de aanwezigheid van niet één, maar twee gletsjers, profiteert Sölden van een lang skiseizoen. Doorgaans kan hier van oktober tot mei volop geskied worden en hoef je ’s winters niet aan de sneeuwzekerheid te twijfelen. De gletsjers Rettenbach en Tiefenbach strekken zich uit tussen de 2675 meter en 3250 meter en kunnen vanuit het skigebied gemakkelijk worden bereikt met de Gletscher Express. Ook kun je eenvoudig van de ene gletsjer naar de andere skiën, want deze zijn door middel van een skitunnel met elkaar verbonden. Sölden kent een modern liftsysteem met een aantal relatief nieuwe gondels, waardoor je al in slechts een paar minuten tijd de hoger gelegen pistes kunt bereiken.

SÖLDEN IN CIJFERS

Piste-aanbod: 144 km
Liften: 31
Berghutten: 33
Drieduizenders: 3
Gletsjers: Rettenbach (2675 – 3250 m)
en Tiefenbach (2795 – 3249 m)
Gletsjerskigebied: 34,3 km
Gletsjerliften: 8

DIT WIL JE DOEN

Met een groot aantal pistekilometers is er aan afwisseling op de piste geen gebrek, maar er is een aantal dingen die je tijdens je wintersport in Sölden echt niet wilt missen. Zet deze afdalingen maar alvast op je lijstje!

OOSTENRIJKS LANGSTE AFDALING

Wie fan is van mooie, lange pistes, mag de Schwarze Schneid niet overslaan. Dit is de langste afdaling van Oostenrijk, met een lengte van maar liefst 15 km. Je start de tocht op een indrukwekkende hoogte van 3340 meter en tijdens de afdaling dien je 1970 hoogtemeters te overbruggen. Zelfs voor de gevorderde wintersporters vormt de piste een ware uitdaging. Brandende bovenbenen gegarandeerd, evenals een prachtige ski-ervaring.

BIG 3 RALLY

Een andere absolute must voor de fervente wintersporter is de BIG 3 Rally, een mooie skitocht die langs de drie 3000-meter pieken loopt. Je moet er wel wat voor over hebben: in totaal ski je
bijna 50 km en leg je zeker 5200 hoogtemeters af. Dat betekent echter niet dat de tour alleen maar is weggelegd voor de ervaren skiër. Iedere wintersporter die een waanzinnige skidag wil beleven, kan zich wagen aan deze toffe tocht.

ADRENALIN CUP

Benieuwd naar je eigen prestaties als je de wedstrijdskiërs met enorme snelheden de World Cup-piste van Sölden ziet bedwingen alsof het ze geen enkele moeite kost? Met de Adrenalin Cup kun je jezelf op de proef stellen en meedoen met de maandelijkse classificatie. Hier kun je onder andere je snelheid testen, maar ook bijvoorbeeld je vaardigheden op de slalom. Het enige wat je hoeft te doen is ontzettend je best en jezelf registreren om mee te strijden in de ranking. De afdalingen en fotopunten zijn voor iedereen toegankelijk.

HIGHLIGHTS IN SÖLDEN

Naast de goede wintersportmogelijkheden, kent Sölden ook een aantal bijzondere hoogtepunten. Ga eropuit en combineer een bezoekje aan deze highlights met je skidag!

ICE Q

Absolute tip voor een pauze tijdens je skidag, is gourmetrestaurant Ice Q. Dit is een van de hoogstgelegen restaurants van Oostenrijk en ligt op een hoogte van 3048 meter. Geniet hier van een culinair hoogstandje, terwijl je uitkijkt op geweldige panoramabeelden van de bergwereld van Sölden. Ook leuk: combineer een bezoekje aan het 007 ELEMENTS met een een lunch bij Ice Q en vergeet niet om even langs het uitzichtplatform van de Gaislachkogl te gaan voor een mooie foto!

BIG 3 UITZICHTPLATFORMEN

Of je de BIG 3 Rally nou skiet of niet, een stop bij de uitzichtplatformen is altijd de moeite waard. Je vindt deze op de Gaislachkogl (3058 m), Tiefenbachkogl (3250 m) en Schwarze Schneid (3340 m). De uitzichten links, rechts, boven en onder je zijn stuk voor stuk fenomenaal. Wel even je hoogtevrees opzijzetten, want je kunt niet alleen de toppen bewonderen, maar ook metersdiep de afgrond in kijken

007 ELEMENTS

Enkele jaren nadat de bestemming met spectaculaire winterbeelden te zien was in James Bonds Spectre, is hier een beleveniswereld gebouwd vol ultramoderne installaties: 007 ELEMENTS. Via geluidssystemen, videobeelden, interactieve stations en echte gadgets word je met al je zintuigen meegenomen in de wereld van James Bond. Je vindt de 007 ELEMENTS
Erlebniswelt op de top van de Gaislachkogel.

WAAR GA JIJ VOOR?

 1. Image
  Progressor X PT + RS10
  Nu 249.99 Van 499.99
 2. Image
  RACETIGER SC VMOTION3
  Nu 599.99 Van 749.99
 3. Image
  Deacon 74
  Nu 529.99 Van 879.99