ALLES WAT JE NODIG HEBT VOOR EEN EERSTE BOKSLES

Je hebt je ingeschreven of opgegeven voor een eerste boksles, spannend! Heb je genoeg kracht en conditie? Moet je het tijdens de les opnemen tegen een ervaren bokser? Tijdens een boksles ontdek je snel genoeg dat je wel een stootje kunt hebben en je zult de basics snel onder de knie hebben. De bedoeling met boksen is niet alleen om je conditie en reactievermogen te verbeteren, maar ook om je mindset te veranderen. Bitje in, handschoenen aan en gaan!

SPORTKLEDING

Tijdens het boksen hoef je geen speciale bokskleding te hebben. Het belangrijkste is dat je sportkleding draagt waar je vrij in kunt bewegen en waar jij je prettig in voelt. Goed om te weten: draag geen kleding met ritsen, touwtjes of andere uitsteeksels. Zorg ervoor dat jouw boksoutfit veilig is voor jezelf én je trainingspartner.

WAAR GA JIJ VOOR?

MAAK JE GEAR COMPLEET

 
Als je wilt gaan kickboksen zijn een paar stevige bokshandschoenen van essentieel belang. De bokshandschoenen beschermen je polsen, knokkels en vingerkootjes. Het is belangrijk dat je onder de bokshandschoenen bandages of een onderhandschoen draagt. Wikkel deze bandages om beide handen of draag onderhandschoenen als je de bandages niet prettig vindt.

Voor extra protectie dragen sommige boksers tijdens het boksen een bitje. Een bitje wordt vooral gebruikt tijdens het sparren en biedt bescherming voor de mond en kaak. Bij sommige boksscholen train je vooral met een bokspartner, maar je kunt oefenen op een stootkussen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Ga jij voor de ideale bokspartner, de snelle tegenstander of voor het veilige stootkussen?