ZO DRAAGT JE GOLFUITRUSTING BIJ AAN BETERE PRESTATIES OP DE BAAN

Ben je een ervaren golfer of sta je nog maar sinds kort op de baan? Ga je voor golfwedstrijden, of beoefen je de sport recreatief? Waar je ook voor gaat, jouw golfuitrusting is een onmisbaar element in het behalen van jouw doelen. Natuurlijk is de juiste golfclub belangrijk, maar ook dragen goede golfschoenen en comfortabele kleding bij aan mooie prestaties. Benieuwd hoe jij jouw golfprestaties naar ‘’the next level’’ kunt tillen? Tips voor het vinden van de juiste golfuitrusting vind je bij DAKA.

DRESSCODE OP DE GOLFBAAN

De reputatie dat de golfsport alleen geruite broeken, hoge sokken en oubollige petjes produceert, wordt steeds meer verleden tijd. Golfkleding kent een hele evolutie, maar sinds de laatste jaren zien we dat een sportieve uitstraling de boventoon begint te krijgen.

De welbekende polo’s en kragen maken steeds meer plaats voor sportieve shirts en vlotte truien. Betekent het de polo’s en pullovers zullen verdwijnen? Zeker niet! Merken als Greg Norman en Abacus zorgen juist voor de ultieme balans tussen traditionele golfkleding en een moderne twist.

Let op: Het kan voorkomen dat bepaalde clubs zich houden aan kledingvoorschriften. De golfbaan is natuurlijk niet hetzelfde als de kantine van je favoriete voetbalclub, denk daarom goed na bij het kiezen van golfkleding.

EEN GOLFSCHOEN PASSEND BIJ JOUW WENSEN

De juiste golfschoenen zijn een cruciaal element om de beste versie van jezelf te kunnen zijn op de golfbaan. De golfsport kenmerkt zich door de lange afstanden die je op een dag aflegt, dus comfort en maximale grip zijn zeker aan te raden!

Speel je regelmatig op een nat en drassig terrein? Dan zijn golfschoenen met spikes een slimme keuze. Beoefen je de sport liever tijdens mooie weersomstandigheden en op een droog terrein? Dan is een schoen met een platte zool voldoende.

Is het warm en droog weer? Dan is een ademende schoen die niet spant rond de voet de beste optie. Bij koude of regenachtige weersomstandigheden is het natuurlijk belangrijk dat jouw golfschoenen waterdicht zijn en beschikken over een fijne binnenvoering. Ideaal is een golfschoen die al deze eigenschappen combineert. Zo kun je, ongeacht het weer, optimaal genieten van de sport.

SLA JE SLAG

Welke golfclub bij jou past, is onder andere afhankelijk van je postuur, kracht, swing en swingsnelheid. Zo heb je bij het kiezen van een golfclub de keuze uit een grafieten of ijzeren schaft. Een ijzeren schaft ligt doorgaans zwaarder in de hand, waardoor dit meer snelheid kan opleveren. Toch kiezen veel golfers voor een grafieten club, omdat deze minder trilt bij het verkeerd raken van de bal.

Ook zijn er andere specificaties die afhankelijk zijn van jouw persoonlijke voorkeur en stijl. Ben je op zoek naar balans? Dan biedt een golfclub met een zwaardere schaft vaak de uitkomst. Ga je voor een soepele slag? Let er dan op dat de grip niet te dun is.

Een standaardlengte is doorgaans geschikt voor golfers met een lengte tussen 1.75 m en 1.90 m. Ben je kleiner of groter? Dan is het raadzaam de club te laten verkleinen of verlengen door een professional.

ZO KIES JE EEN GOLFCLUB DIE BIJ JOU PAST

Het kiezen van de juiste golfclub is ontzettend belangrijk voor plezier en succes op de golfbaan. Welke golfclub bij jou past, is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, voorkeuren en budget.

Er zijn golfclubs verkrijgbaar in alle soorten, maten en prijsklassen. Het is dus logisch als je door de bomen het bos niet meer ziet. Voordat je gaat zoeken, is het belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen. Hoe intensief ga je spelen? Wil je de sport recreatief beoefenen, of ga je voor wedstrijden? Neem je lessen, of ga je zelf aan de slag?

Als je maar een enkele keer op de golfbaan te vinden bent, kun je voor een goedkopere variant gaan. Als je van plan bent om te lessen en misschien zelfs wedstrijden te spelen, dan is een professionele club uit een hogere prijsklasse zeker de moeite waard.