TIPS | ZO VIND JE DE PERFECTE SKISCHOEN

Droom jij ook van een skischoen met een perfecte pasvorm? Die optimale steun biedt, die zorgt voor de nodige grip en één geheel vormt met de ski? DAKA levert met de nieuwste technologieën het allerbeste advies op maat voor jouw ideale skischoen.

COMFORTABEL OP DE PISTE

Je herkent het misschien wel: pijnlijke voeten, tintelende tenen of andere klachten na de piste. Een skischoen die niet goed past is natuurlijk het laatste wat je wilt op een mooie wintersportvakantie. Investeren in een goede schoen verdient zich daarom al snel terug. Je raakt minder snel vermoeid, je techniek gaat erop vooruit, blessures kunnen worden voorkomen én je geniet van warme en comfortabele voeten. Toch is het vinden van de juiste skischoen makkelijker gezegd dan gedaan: waar moet je beginnen?

GA VOOR DE PERFECTE SKISCHOEN

GA VOOR EEN SCHOEN OP MAAT

Het aanmeten van een ski- of snowboardschoen is maatwerk; het hele plaatje moet kloppen. Bij DAKA staan onze wintersportspecialisten voor jou klaar. Bovendien zijn wij de trotse eigenaar van de DAKA 3D-Voetscan. Hiermee wordt jouw voet tot in het kleinste detail gemeten. Zijn er vervolgens nog pijn- of knelpunten in de ski- of snowboardschoen aanwezig? Dan kan onze wintersportspecialist deze ook nog verhelpen dankzij bootfitting.

Iedere voet is uniek en middels deze geavanceerde technologie is het mogelijk iedere voet met precisie in te meten. De combinatie van de juiste vakkennis en de nieuwste technologieën zorgt ervoor dat jij met een gerust hart op wintersportvakantie gaat.

HOE WERKT DE 3D-VOETSCAN?

Je neemt plaats op het scanstation, waar jouw voet wordt ingescand. De 3D Voetscan meet je voet op diverse punten. Op basis hiervan maakt één van onze wintersportspecialisten een analyse en krijg jij een passend advies voor de beste schoen.

De perfecte match gevonden? Dan checken wij tot slot nog één keer vakkundig of er eventuele druk- en pijnpunten zijn. Is dit het geval? Dan kan dit worden verholpen met bootfitting. Wat er precies moet gebeuren, is altijd een kwestie van maatwerk. Dit wordt 100% afgestemd op jouw individuele behoefte.

Bekijk hier welke winkels deze service bieden: services

 

SKISCHOENEN HEREN

HOE MEET JE JOUW MAAT OP?

Wanneer jij liever een skischoen bestelt, kun je ook zelf je voeten opmeten om zo te gaan voor de perfecte maat! In deze video legt Matthijs, onze wintersport specialist, je graag uit hoe je dit thuis opmeet:

 

SKISCHOENEN DAMES

GA VOOR NÓG MEER COMFORT

Tijdens de wintersportvakantie krijgen je voeten het zwaar te verduren. Het is daarom belangrijk dat je skischoen in de basis goed zit. Toch is het voor veel skiërs interessant om een zooltje in de schoen te leggen voor een stukje extra comfort.

Je kunt kiezen voor een custom made zooltje, maar je kunt bij DAKA ook terecht voor een corrigerende SuperFeet-zool. Hierdoor profiteer jij van nóg meer ondersteuning, kun je beter druk geven tijdens het skiën én zakt de voetbrug minder in.

FUNCTIONELE SOKKEN MAKEN HET AF

Omdat skischoen direct in contact komen met sneeuw, koelt het materiaal snel af. Om ervoor te zorgen dat je voeten niet vermoeid raken én lekker warm blijven, is het van belang dat je kiest voor functionele sokken.

Een passende sok ondersteunt de doorbloeding in je voet, biedt optimale ondersteuning en geeft bovendien meer energie. Een sok kan de pasvorm van een skischoen maken of breken: een functionele sok is medebepalend voor het wow-effect.

LEES OOK ONZE ANDERE WINTERSPORT BLOGS

Lees ook onze andere wintersport blogs! Zo hebben we een blog over ski's, snowboards, skischoenen, snowboardschoenen, goggles, helmen, handschoenen, ski/snowboard onderhoud en het 3-lagensysteem!