ZO BLIJF JIJ WARM OP DE PISTE | UITLEG 3-LAGENSYSTEEM

Tijdens een wintersportvakantie is goede kleding, voldoende bescherming én veel bewegingsvrijheid erg belangrijk. Wil jij warm en comfortabel op de piste staan, zonder jezelf te moeten inpakken? Een laagjessysteem bestaat uit meerdere kledinglagen met ieder eigen specifieke eigenschappen. Voor het bovenlichaam moet je rekening houden met drie tot vier lagen. Voor de rest van het lichaam is twee lagen voldoende. Natuurlijk leggen wij de verschillende lagen en bijbehorende functies graag aan jou uit!

1 | DE BASISLAAG

De basislaag van het 3-lagensysteem begint met thermokleding. Het is belangrijk dat deze laag een nauwsluitende pasvorm heeft, vocht afvoert en beschikt over warmteregulerende eigenschappen. Zo blijf jij comfortabel en warm op de piste, zelfs tijdens extreme weersomstandigheden! De beste thermokleding is gemaakt van merinowol of synthetische vezel. Vermijd katoen, want dit is geen ademende en sneldrogende stof. Thermokleding is er in 'warm' en 'extra warm'. 

2 | DE ISOLATIELAAG

Als middenlaag, ook wel de isolatielaag, wil je een warme stof zonder veel gewicht en volume aan je uitrusting toe te moeten voegen. De midlayer bestaat meestal uit een trui, vest, pully of donzen jasje.

3 | DE BUITENLAAG

De buitenlaag beschermt je tegen alle weersomstandigheden. Ademend, winddicht en waterproof zijn daarom de belangrijkste eigenschappen voor deze laag. Denk hierbij aan een softshell jack, hardshell jas of een windstopper.