MET DEZE TIPS & TRICKS BEHOUD JIJ JE MOTIVATIE TIJDENS HET SPORTEN

Het kan soms lastig zijn om jezelf te blijven motiveren om te gaan sporten of te blijven sporten. Ben je begonnen aan een goed voornemen om meer te bewegen, maar loop je na een tijdje vast? Ben je aan het trainen voor een run maar weet je even niet meer hoe je verder moet? Wij vertellen je graag onze tips & tricks om gemotiveerd te blijven en het sporten vol te houden!

TIP 1 | FYSIEK, MAAR OOK MENTAAL 

Het is wetenschappelijk bewezen dat je je mentaal gelukkiger voelt wanneer je sport/beweegt. Het verbetert je humeur en vermindert angst en stress. Naast dat sporten je conditie verbetert en je fitter maakt, slaap je ook veel beter wanneer je regelmatig sport/beweegt. Dat zorgt er weer voor dat je meer energie hebt.

TIP 2 | KLEINE DOELEN

Wanneer je net (weer) begint met sporten is het verstandig om kleine doelen te stellen. Wanneer je gelijk een groot doel stelt, lijkt de weg daarnaartoe erg lang en kan je gedemotiveerd raken. Begin met een kleine stap/doel. Houd het ook realistisch. Je kunt niet in 1 keer topconditie hebben. Begin rustig en geef je lichaam de kans om te wennen. Je zult merken dat je in korte tijd veel vooruitgang kunt boeken als je je lichaam niet overbelast. Zie het fit worden als een proces dat tijd nodig heeft.

Je mag zeker trots op jezelf zijn als je elke week, of zelfs meerdere keren per week gaat sporten. Je hebt dit gevoel van voldoening juist nodig om gemotiveerd te blijven.

TIP 3 | HOUD JE PROGRESSIE BIJ

Wanneer je een trainingsschema hebt (wat altijd aan te raden is wanneer je begint met sporten), is het slim om je progressie bij te houden. Noteer bijvoorbeeld hoeveel gewicht je per apparaat/oefening pakt of houd bij hoe lang je doet over een x aantal kilometers hardlopen. Bekijk na een aantal weken hoe je bent gegroeid, dit werkt erg motiverend!

Wat ook handig kan werken is een sporthorloge! Hierbij houd je je hartslag, de tijd en afstand bij tijdens het sporten/hardlopen. Meten = weten!

SPORTHORLOGES

TIP 4 | SAMEN SPORTEN

Wanneer je het lastig vindt om alleen naar de sportschool te gaan of te gaan hardlopen, zoek dan een sportmaatje! Het is handig als je op hetzelfde niveau begint, maar het kan ook juist motiverend werken om met iemand te sporten die jou kan helpen/adviseren/aanmoedigen. Ook wanneer je je misschien ongemakkelijk voelt om alleen te sporten, is het samen sporten fijner en kan dit je extra zelfvertrouwen geven.

TIP 5 | MAAK SPORTEN LEUK

Trek fijne en leuke sportkleding aan waar je je comfortabel in voelt. Luister je favoriete muziek via je oordopjes of een koptelefoon. Sport samen met een maatje zodat je niet alleen bent. Het sociale aspect kan je stimuleren en het sporten veel leuker maken!

TIP 6 | AFSPRAKEN

Probeer vaste dagen in te plannen om te gaan sporten/bewegen. Het is heel makkelijk om een individuele sport af te zeggen, maar het is juist belangrijk om een ritme aan te houden. Wanneer je dit vasthoudt, zul je ook sneller verandering zien in conditie/gewicht/kracht.

TIP 7 | SOCIAL MEDIA

Gebruik social media als inspiratie om accounts te volgen van sporters. Bekijk hoe andere trainen en wat hun tips zijn. Het is ook leuk om foodaccounts te volgen om zo inspiratie op te doen voor gezonde recepten!

ADVIES OP MAAT

Wanneer je graag passend advies wilt bij het uitzoeken van jouw trainingsuitrusting kun je het beste langskomen in één van onze winkels. We hebben een groot assortiment aan fitness en running. Onze specialisten staan elke dag voor je klaar!

 

Benieuwd naar de meest populaire trainingsvormen? Lees onze blog hier: