WAAR MOET IK OP LETTEN BIJ HET KIEZEN VAN EEN INDOORSCHOEN?

Sta jij heel het jaar in de zaal of ben je je aan het voorbereiden op het indoorseizoen? Bij DAKA vind je de uitrusting die jij nodig hebt om het beste uit jezelf te halen. Ben je op zoek naar indoorschoenen, sportkleding of accessoires? We hebben een uitgebreide collectie van verschillende topmerken zoals Mizuno en ASICS om je weer helemaal klaar te stomen voor jouw sport!

TYPE SPELER BEPAALT TYPE SCHOEN

Voor het kiezen van de beste indoorschoen zijn er verschillende dingen belangrijk om rekening mee te houden. Vaak is het type indoorschoen erg afhankelijk van de soort speler die je bent.

Ben je razendsnel? Dan is een lichte schoen met veel grip vaak handig om zo snel mogelijk heen en weer te kunnen bewegen met weinig weerstand. Een speler die het vooral van zijn/haar spierkracht moet hebben, moet goed letten op stabiliteit en doet er vaak verstandig aan een iets hogere schoen te nemen. Heb je een enorme sprongkracht en ben je vaak in de lucht te vinden? Kijk dan naar een schoen met veel demping om extra hoog te komen en daarnaast de klappen van de zwaartekracht op te vangen.

VERSCHILLENDE SPORTEN, VERSCHILLENDE UITRUSTING

HANDBAL

Handbal is een snelle sport met veel fysiek contact en korte explosieve bewegingen. In een handbalschoen is het belangrijk dat je veel gevoel hebt met de grond en daarom is een dunne, stugge zool verstandig. Ook is grip, in de soms stoffige zalen, erg belangrijk voor het stevig in de schoenen staan tijdens het handballen.

Bij zo’n fysieke sport is vallen en opstaan iets wat erbij hoort. Toch scheelt het voor sommige spelers om, vooral op de ellenbogen en soms ook de knieën, goede protectie te dragen. Zo voorkom je beurse en blauwe plekken op de dag na je wedstrijd en bescherm je jezelf!

De Wave Stealth Neo van Mizuno is een fijne handbalschoen! Bekijk de schoen hier:

VOLLEYBAL

Bij volleybal is het bewegen in alle richtingen iets om rekening mee te houden bij het kiezen van een juiste schoen. Ook is een goede en stevige zool belangrijk met het springen en landen. Bij volleybal is er geen fysiek contact tijdens de wedstrijden, maar wel komen snelle reflexen vaak voor. Kies bij volleybal voor een lichte maar wel erg stevige schoen.

Ook zie je regelmatig bij volleybal dat de speelsters en spelers zich goed moeten wapenen tegen de klappen op de grond. Vooral in een verdedigende rol is het hebben van kniebeschermers voor sommigen een must. 

Een ideale volleybalschoen is de Wave Lightning Z7 van Mizuno. Voor zowel heren als dames. Bekijk de schoen hier:

BADMINTON & SQUASH

Badminton en squash zijn natuurlijk sporten met veel korte momenten van aanzetten en veel voor- en zijwaartse beweging. Bij deze racketsporten zoek je naar zowel stabiliteit als flexibiliteit in je zaalschoen. Zo sta je snel op de juiste plek en sta je vast in je schoenen om de shuttle of bal goed te raken.

PROTECTIE EN BLESSUREPREVENTIE

Niemand zit er op te wachten en je gunt het zelfs je vervelendste tegenstander niet; een blessure. Helaas zit het vaak toch in een klein hoekje en kan het elke sporter overkomen. In de zaal, waar de sporten vaak veel snel- en behendigheid vragen, is het soms onvermijdelijk. Wij helpen je graag met een ruim aanbod aan protectie en uitrusting om de blessure zo veel mogelijk te voorkomen of waar nodig te verhelpen. Denk hierbij aan braces, pads, sleeves en alle soorten tape om jouw lichaam te beschermen tijdens het sporten in de zaal.

ADVIES OP MAAT

Op zoek naar nieuwe indoorschoenen, kleding of accessoires? Wanneer je graag passend advies wilt bij het kiezen van jouw uitrusting kun je het beste langskomen in één van onze winkels. Onze specialisten staan elke dag voor je klaar!