Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste ervaring op onze site moet je de lokale opslag in je browser inschakelen.
SPORTIEF IN DE BUITENLUCHT
Nu de dagen langer worden en de zon meer gaat schijnen, is het de perfecte tijd om heerlijk naar buiten te gaan om te sporten. Het maakt je hoofd leeg en het draagt bij aan een goede nachtrust. Genoeg redenen voor een workout in de buitenlucht. In deze blog lichten we verschillende sporten uit die je buiten kunt beoefenen!
INLINE SKATEN
De afgelopen jaren hebben inline skates een flinke opmars gemaakt in Nederland. Waar skeelers beschikken over 3 óf 4 wielen, zijn inline skates altijd voorzien van 4 wielen. Hierdoor zijn ze meer geschikt voor korte en middellange afstanden. Maar wat maakt skaten toch zo populair?
Ten eerste is het een ontzettend goede workout. Zo verbrand je met een half uur skaten al gauw ruim 300 calorieën! Bovendien train je het gehele lichaam, zonder dat het een grote belasting heeft op de gewrichten. Als skater - en zeker als je net begint - is goede bescherming aan te raden. Denk hierbij aan knie-, pols-, en elleboogbeschermers.
Skaten is een toegankelijke sport en geschikt voor alle niveaus. Ga je voor een recreatief rondje skaten, of ga je voor een nieuw persoonlijk record? Wat je ook wilt bereiken, er zijn altijd inline skates passend bij jouw doelen. Goed om te weten: inline skates zijn aan te passen aan het niveau van de gebruiker. Houd hier dus rekening mee bij het kopen van skates. Belangrijke specificaties zijn ABEC, de hardheid en diameter van de wieltjes en het soort frame.
Wat is ABEC?
Deze specificatie verwijst naar de lagers van de skates. Hoe hoger de waarde, hoe hoger de snelheid. Ben je een beginnende skater en wil je oefenen met evenwicht? Begin dan bij ABEC 1. Ben je al een niveau verder en heb je een goede houding te pakken? Dan is ABEC 5 een goede middenweg.
Hardheid en diameter
Een ‘’A’’ waarde wordt gebruikt ter aanduiding van de hardheid van de wielen. Voorbeeld: 78A is een relatief zacht wieltje en zal veel grip en comfort bieden, maar slijt sneller. Wil je een skate die vlot op jouw bewegingen reageert en minder snel slijt? Dan is een 88A wiel een passende keuze.
Frame
Het frame van inline skates is meestal gemaakt van aluminium of composiet. Ervaren skaters kiezen vaak voor een aluminium frame door het fijne reactievermogen en de precisie. Ben je een recreatieve skater? Dan is een soepel en comfortabel frame van composiet een goede keuze. Twijfel je welke inline skates het beste bij jou passen? Wij helpen jou graag in één van onze winkels!
WAAR GA JIJ VOOR?
LET'S BOOTCAMP
Ga voor gezelligheid en neem deel aan een bootcamptraining! Niets is lekkerder dan met elkaar trainen in de buitenlucht. Tijdens een bootcamp zijn er verschillende oefeningen die je doet. Dit is vaak gebaseerd op een full body workout wat zowel geschikt is voor mannen als vrouwen en voor elk niveau toegankelijk. Zo'n training bestaat vaak uit hardlopen, intervaltraining en specifieke fitnessoefeningen die je in de buitenlucht kunt uitoefenen, zonder inzet van grote apparaten.
Voordelen van een bootcamp:
- Calorieën verbranden (gemiddeld tussen de 500 en 600 kcal per training).
- Trainen in de buitenlucht geeft ontspannen gevoel.
- Sporten in groepsverband is altijd leuker!
- Toegankelijk voor elk niveau. Van beginner tot ervaren sporter.
- Full body workout. Diversiteit aan oefeningen.
- Je traint zowel je conditie als kracht.
LET'S SUP
De afgelopen jaren is Stand Up Paddling; oftewel suppen, steeds populairder geworden. Het is een combinatie tussen surfen en kanoën. Tijdens het suppen sta je rechtop op een soort sufplank en gebruik je een lange peddel om vooruit te komen. Je kunt het beste op vlak water suppen, zodat je in balans blijft.
Wat veel mensen denken is dat je nat wordt tijdens het suppen, maar dit hoeft zeker niet het geval te zijn! Als je je balans bewaard en genoeg kracht in je armen hebt om vooruit te peddelen, kan je goed blijven staan en val je dus niet in het water. Ook kun je een wetsuit aantrekken, zodat als je valt het niet te koud is. Vind je het lastig om je balans te bewaren? Begin dan op je knieën, zo is het makkelijker om stabiel te blijven.
Of je suppen kan zien als een actieve sport? Jazeker! Hoewel suppen een ontspannende bezigheid is, is het wel degelijk een goede workout. Tijdens het suppen gebruik je bijna je hele lichaam, vooral je core en armen worden aan het werk gezet.
MAAK EEN MOOIE WANDELING
Sporten is gezond, maar sporten in de buitenlucht is nog gezonder! Ga daarom voor een mooie wandeling. Eén van de voordelen van wandelen is vitamine D. Door de UV-straling (die is er ook als de zon niet schijnt) maakt het lichaam deze vitamine aan, wat essentieel is voor onze botten en immuunsysteem. Wist je bovendien dat de kleur groen helpt bij ontspannen? Uit onderzoek is gebleken dat een groene omgeving zorgt voor krachtige bewegingen, een lagere bloeddruk én een verbeterde stemming.
Een wandeling biedt nog meer voordelen. Het licht buiten is namelijk krachtiger dan het licht van lampen, wat bevorderlijk is voor onze biologische klok en hormoonhuishouding. Als je overdag veel buiten bent geweest, maakt jouw lichaam het slaaphormoon melatonine aan. Een goede nachtrust gegarandeerd!
TIME TO RUN
Het aantal mensen dat het hardloopvirus te pakken krijgt, stijgt iedere dag. En dat is niet voor niets! Naast dat hardlopen goed is voor lichaam en geest, kan het bijna overal beoefend worden. Bovendien heb je niet veel nodig om van start te gaan met een hardloopsessie.
Om mee te beginnen is een goed paar hardloopschoenen essentieel. Zo voorkom je blessures én kun je optimaal genieten van jouw run. Hier lees je meer over het vinden van de perfecte hardloopschoen. Bovendien verhoog je jouw prestatievermogen met mooi aansluitende, vochtregulerende en ademende kleding.
TIPS & TRICKS
- Begin langzaam en ontspannen met inlopen.
- Ben je iets warmer geworden? Start dan met een serie rek- en strekoefeningen.
- Hervat het inlopen vervolgens met 2 tot 3 versnellingenpogingen, die eindigen op ongeveer 95-100% van je maximale snelheid.
- Sluit je warming-up af met een wandelpauze van een paar minuten. Je bent nu ready voor je high intensity- of intervaltraining!
PAK DE FIETS
Fietsen is gezond! Je bouwt conditie en weerstand op en het maakt je hoofd leeg. Wist je dat je met fietsen gemiddeld tussen de 350 en 1100 calorieën per uur verbrandt? Een top workout dus! Je kunt eigenlijk altijd en overal fietsen. Het is een activiteit die laagdrempelig is, je kunt het zelf zo zwaar maken als je wilt. Ga je voor een lange mountainbikeroute door de bossen of ga je liever voor een kleine ronde door het dorp?