DAKA.nl gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) zodat wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen.
Lees meer
Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Meer informatie? Bekijk onze cookies pagina
Zoek naar producten...
Pagina terug

SKI'S EN SKISCHOENEN

Bij Daka vind je een ruime collectie ski’s en skischoenen. Om je enigszins wegwijs te maken helpen we je op weg bij het maken van de juiste keuze.

Type ski

Skiën gebeurt traditioneel op een afgebakende piste. Doorgaans goed geprepareerd en afhankelijk van de condities met een piste ski. Afhankelijk van je skivaardigheid en ambitie kun je je ski afstemmen op jouw wensen. Belangrijk is om eerst een keuze te maken in het type ski. Bij Daka onderscheiden we de volgende categorieën:

All mountain cruise / All mountain dynamic

De term Allmountain zegt iets over waar je de ski kunt gebruiken. Het bereik van een allmountain ski is dus de gehele berg; op de piste en off-piste. Kenmerkend voor Allmountain cruise is dat de ski breder is onder de binding. Het voordeel hiervan is dat er meer ‘drijfvermogen’ gecreëerd wordt, waardoor je met name voordeel hebt in wat zachtere sneeuwcondities en je hiermee lekker kunt cruisen. De allmountain cruise ski is ook op een hardere piste goed inzetbaar, maar zoek je een meer wendbare allmountain ski, dan is Allmountain dynamic een mogelijkheid. Kenmerkend is dat deze ski’s vaak minder dan 70 mm breed onder de binding zijn, waardoor je bij een lichte verkanting (insturen van de bocht) eerder op de staalkant staat en je dus eerder druk voelt of controle hebt.
Bij Daka vindt je een zeer ruime collectie Allmountain ski’s van alle TOP merken!

Race

Deze ski’s zijn piste georiënteerd en gebouwd voor hoge snelheden. De ski is torsiestijf en zeer stabiel. Door zijn stijfheid is enige ervaring wel een must en moet je er rekening mee houden ,dat race ski’s niet de ideale partner zijn voor off-piste uitstapjes.  Er zijn natuurlijk meerdere type race ski’s, waarbij je o.a. kunt kiezen voor een long-turn (reuzenslalom) of short-turn (slalom). Kom snel eens kijken in onze winkel voor een uitgebreid advies bij aanschaf van een paar race ski’s.

Freeride/ Freestyle

Specifieke freeride ski’s zijn gemaakt voor  de echte off-piste ervaring. Extra breed voor veel drijfvermogen en tegenwoordig  vaak uitgevoerd met rocker, zodat de ski gemakkelijk op de sneeuw ‘drijft’ en blijft. Een freeride ski is daarnaast ook gewoon op de geprepareerde piste te skiën, echter afhankelijk van de samenstelling van de ski zal het met het ene model beter gaan dan met de ander.

Het advies is om de freeride ski iets boven eigen lichaamslengte te kiezen. Des te breder de ski, des te meer drijfvermogen, dus meer voor de echte off-piste omstandigheden.
De Freestyle ski’s zijn gemaakt voor ‘snowparks of funparks’. De freestyke ski’s zijn vaak wat flexibeler in buiglijn en daarentegen wel weer zeer torsiestijf. Voordeel hiervan is dat de ski een groot absorberend vermogen heeft wat vooral bij de landing of contact met een rail ten goede komt. 
Bij Daka vindt je deze Freestyle/ freeride ski’s van o.a. Salomon, Elan en Atomic

Dames

Naast de ‘uni-sex’ ski’s zijn er ook de specifieke dames ski’s. Natuurlijk is hier niet alleen een ander kleurtje aangebracht , maar onderscheid deze ski zich op een aantal punten, waarbij de lichtere bouwwijze is afgestemd op de lichaamsbouw en ski stijl vd (vaak lichtere) vrouw. Verder is de bindingpositie 1 tot 2 cm naar voren geplaatst. Dit heeft te maken met de bekkenstand die anders is bij dames, waardoor het zwaartepunt verder naar achteren ligt. Door deze compensatie zal de ski gemakkelijker een bocht in sturen.

Type skiër

De vaardigheden en basissnelheid van de skiër zijn bepalend bij de keuze van een ski.

Bij Daka kijken we naast de soort ski ook naar het bereik van de ski en delen wij als volgt in:
Recreatie, Performance, High performance en Expert.