DAKA.nl gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) zodat wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen.
Lees meer
Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Meer informatie? Bekijk onze cookies pagina
Zoek naar producten...

SKI & SNOWBOARD GOGGLES

Bij Daka vind je een ruime collectie sneeuwbrillen van diverse topmerken als Anon, Sinner, Salomon, Oakley, adidas en meer. Om je enigszins wegwijs te maken helpen we je op weg bij het maken van de juiste keuze.

 

GOGGLES

Van alle zintuigen zijn de ogen verreweg het belangrijkst. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor het overgrote deel van alle indrukken en signalen die de mens per dag waarneemt via de zintuigen. Wanneer men zich in fel zonlicht begeeft, geeft het lichaam een instinctieve reactie. Men gaat knijpen met de ogen of bedekt ze zelfs. Als je te ingespannen en intensief moet kijken, wordt zo’n 25% van de totale lichaamsenergie verbruikt. 
 
Dit is een natuurlijk signaal, en reden te meer om de ogen goed te beschermen. Ten eerste wordt het belangrijkste zintuig dan niet beschadigd en ten tweede verliest men geen concentratie tijdens sportieve inspanningen.
 
Onderzoeken tonen aan dat blootstelling aan schadelijke UV-straling het hoorn- en netvlies kan beschadigen, hetgeen oogontsteking, vertroebeling van de lens, sneeuwblindheid en zelfs staar tot gevolg kan hebben.
 
Ultraviolet licht
Ultraviolet licht is een onzichtbare straling die zich op een golflengte bevindt tussen de 100 en 400 nanometer (nm). Deze kan men onderverdelen in:
- UV-A (320nm-400nm): wordt opgenomen door de pupil, dringt diep door in de huid en veroudert de huid.
- UV-B (280nm-320nm): meest schadelijk voor de ogen, zorgt zowel voor het bruin worden als voor het verbranden van de huid.
- UV-C (100nm-280nm): wordt gefilterd door de ozonlaag (deze wordt helaas steeds dunner).
 
Infrarood licht
Onzichtbare straling die niet schadelijk is voor onze ogen. We nemen deze straling waar als warmte. Infrarood licht bevindt zich op een golflengte van 780 tot 5000nm.

 

VERSCHILLENDE LENZEN

Polycarbonaat lenzen
Polycarbonaat is een hoogwaardige kunststof die zich kenmerkt door zijn optische helderheid, lichte gewicht en zijn breukvrije eigenschappen.

Decentered lenzen
Verschil in dikte van de lens bij bollende lenzen (curve 8 en 9), waardoor er geen vervorming van het gezichtsveld optreedt, de lens wordt zuiverder en men krijgt een scherper zicht.

Gradiënt lenzen
Gradiënt lenzen hebben een oplopende donkere tint van beneden naar boven. Deze lenzen filteren het licht beter aan de bovenkant van de lens, daar waar het directe licht vandaan komt.

Revo lenzen
Multi-colour lens voor een betere reflectie van het zonlicht. Deze lens, die maar liefst tien keer gecoat is, geeft een scherper contrast waardoor kleuren beter herkenbaar worden (voornamelijk rode, groene en amber tinten). 10% lichtdoorlaatbaarheid, 100% UV protectie.

Smoke flash mirror lenzen
Deze lens heeft een spiegel coating waardoor er meer zonlicht gereflecteerd wordt. Dit zorgt voor een rustig zicht tijdens zeer zonnige weersomstandigheden. Zeer geschikt voor in de bergen en op het strand. 10% lichtdoorlaatbaarheid, 100% UV protectie.

Smoke lenzen
Deze grijnsgetinte lens laat u de objecten in de meest natuurlijke vorm zien, zonder vervaging van kleuren. Dit is de meest voorkomende lens met een zeer goede protectie tegen het zonlicht. 15% lichtdoorlaatbaarheid, 100% UV protectie.

Brown lenzen
Ideale lenskleur voor zonnige en lichtbewolkte weersomstandigheden, geeft een scherp zicht. 18% lichtdoorlaatbaarheid, 100% UV protectie.

Yellow lenzen
Deze lens geeft een verhelderend zicht tijdens bewolkte weersomstandigheden. Niet geschikt voor zonnige weersomstandigheden. 68% lichtdoorlaatbaarheid, 100% UV protectie.

Orange lenzen
Geeft een verhelderend en contrastrijk zicht tijdens slechte, bewolkte weersomstandigheden. Zeer geschikt bij bewolkte omstandigheden in de sneeuw. 54% lichtdoorlaatbaarheid, 100% UV protectie.

Clear lenzen
Deze lens, ook wel “blanke” lens genoemd, geeft bescherming tegen insecten en is zeer geschikt voor nachtelijke activiteiten. 98% lichtdoorlaatbaarheid, 100% UV protectie.

Polariserende lenzen
Door een speciaal filter in de lens wordt 99% van de schittering op het aardoppervlak gezuiverd waardoor je een zeer rustig zicht krijgt. Deze lenzen zijn iets duurder in aanschaf in verband met de extra fabricage handelingen. Uitermate geschikt voor op het water en in de sneeuw.

Chromatic lenzen
Deze meekleurende lens past zich aan de weersomstandigheden aan, hij wordt donkerder bij zonnig weer en kleurt lichter bij donker weer. Dit zullen altijd “tint” verschillen zijn, hij kleurt niet van “clear” naar een “smoke” lens.