DAKA.nl gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) zodat wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen.
Lees meer
Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Meer informatie? Bekijk onze cookies pagina
Zoek naar producten...
Pagina terug

Rotterdam, 6 november 2020

DAKA Rotterdam Zuid, volledig vernieuwd!
4500 m2 Sport, Lifestyle & Wintersport

Persbericht


DAKA Rotterdam Zuid is verhuisd. De Sport- en Lifestylewinkel, voorheen gevestigd aan het Cor Kieboomplein 515, is verhuisd naar het voormalige Sportsworld filiaal aan de overkant.

Nieuwe DAKA-formule

Met inmiddels 16 winkels verspreid over het land ziet DAKA Sport het aantal filialen verder groeien. In 2019 werd met Utrecht The Wall de eerste voormalige Sportsworld winkel omgebouwd tot DAKA. Na de opening van de nieuwste vestigingen in Beuningen en Leerdam, is Rotterdam Zuid dit jaar alweer het 3de voormalig Sportsworld, filiaal dat volledig volgens de nieuwste Sport- en Lifestyle-formule van DAKA ingericht wordt. Met de opening van DAKA Rotterdam Zuid is de ombouw van de Sportsworld winkels  afgerond en heeft DAKA ruim 15.000 m2 winkelvloeroppervlak aan de formule toegevoegd.

Groter én uitgebreider

De winkeloppervlakte van Zuid gaat van 3000 m² naar 4500 m², terwijl het assortiment aan sport- en lifestyle artikelen sterk wordt uitgebreid. Ook kunnen wintersportliefhebbers terecht bij het vernieuwde filiaal, waardoor de teller van het aantal DAKA-wintersport speciaalzaken op 11 komt te staan. Bovendien kun je bij DAKA Rotterdam Zuid terecht voor elektrische fietsen, fietskleding, accessoires én alle vormen van fietsonderhoud.

Extra services

DAKA Sport heeft diverse tools om sporters optimaal uit te kunnen rusten. Zo vinden hardlopers de beste schoenfit met de DAKA Feet ID. Wintersportfanaten kunnen zich laten adviseren over de ideale wintersportuitrusting met de 3D Voetscan en professionele slijp- en waxservice. Hockeygrips worden vakkundig vervangen en de beste hockeysticks kunnen in de slagkooi meteen worden uitgetest. Ook in de pannakooi kunnen voetballers hun skills showen en de nieuwste voetbalschoenen testen. Ga je voor een onhoudbare service op de tennisbaan? Bij DAKA worden rackets vakkundig bespannen.

Het nieuwe DAKA Rotterdam Zuid is sinds woensdag 4 november geopend. Adres: Cor Kieboomplein 100.

DAKA groeit verder

“Wij willen met onze winkels voor alle inwoners van Nederland goed bereikbaar zijn, idealiter binnen 30 autominuten. Als volgende stap richten we ons in 2021 op de provincie Noord-Brabant. Daar zijn wij als toonaangevende sport en lifestyle retailer nog niet vertegenwoordigd en zien we ook goede mogelijkheden om fysieke winkels te openen als onderdeel van onze omni-channel strategie”, zegt algemeen directeur Jan-Peter Dankaart van DAKA.

Voor meer informatie:

Jan-Peter Dankaart - janpeter@daka.nl – 010 262 0971


Rotterdam, 8 juli 2020

DAKA SPORT SPRINGT MET GET BIKE SERVICE EN JUIZZ OP DE FIETS

De DAKA Sport winkels worden een uitvalsbasis voor de snelgroeiende Get Bike Service, waardoor zowel aan huis als in de DAKA winkel alle vormen van fietsonderhoud kunnen worden aangeboden. In samenwerking met JUIZZ gaat DAKA ook elektrische fietsen verkopen. DAKA haalt hiermee twee specialisten in huis om in te kunnen spelen op de sterk groeiende fietsmarkt. Het assortiment fietskleding en accessoires wordt tegelijk sterk uitgebreid. In totaal wordt zo’n “250 meter fiets” gerealiseerd, voor het eerst in de nieuwe DAKA Sport winkel in Beuningen, die begin september wordt geopend.

Persbericht

Uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en onderzoeksbureau GfK blijkt dat er in Nederland ruim 1 miljoen nieuwe fietsen per jaar worden verkocht. De elektrische fiets was in 2019 met 41,7 procent marktaandeel voor het tweede jaar op rij het meest verkochte type fiets in Nederland. Dat aandeel zorgt voor bijna 70% van de totale omzet uit de verkopen van nieuwe fietsen. Die totale omzet is in 2019 voor het 7e jaar oprij gestegen, naar een nieuw record van 1,252 miljard euro.

DAKA directeur Jan-Peter Dankaart: “Door de strategische samenwerking met Get Bike Service en JUIZZ zijn we nu ook op fietsgebied een specialist. Voor de verkoop richten we ons op A-merken elektrische fietsen, die je bij ons ook kunt leasen. En voor onderhoud, kleding en accessoires kan de consument voor alle soorten fietsen bij ons terecht. Deze uitbreiding met “250 meter fiets” past perfect bij ons Mega Store concept, waarmee we onze klanten een breed, specialistisch aanbod vanuit ons kernassortiment bieden. Daar hoort ook de beste service bij, van een 3D foot scan in de winkel voor de perfect passende sportschoen tot aan fiets service in de winkels, thuis, of op het werk voor onderhoud en reparaties of het afleveren en afstellen van je nieuwe fiets.” 

Get Bike Service komt met de mobiele service bus op de afgesproken datum, tijd en locatie naar de klant en verzorgt de garantieafhandeling en het onderhoud voor alle merken en soorten fietsen. Ook voor de levering en afstelling van een nieuwe fiets kan van deze dienstverlening gebruik worden gemaakt. DAKA en Get Bike Service bieden als onderdeel van het nieuwe one stop fiets shop concept ook abonnementen aan voor periodiek onderhoud, pech onderweg en een fietsverzekering.

Get Bike Service directeur Ward Grootjans: “Get Bike Service wil de ultieme fietsservicebeleving bieden. De samenwerking met DAKA Sport zorgt ervoor dat we ons B2C netwerk versneld kunnen uitbreiden. We hebben als gezamenlijk doel de beste producten met de beste service te leveren.” 

Johannes de Bruin, commercieel manager van JUIZZ: “JUIZZ biedt met A-merken elektrische fietsen, bakfietsen en speedpedelecs een gezond en groen alternatief voor de auto in de stad, voor woon-werkverkeer of gewoon recreatief gebruik. De uitbreiding van ons netwerk in samenwerking met DAKA Sport en Get Bike Service maakt onze mobiliteitsoplossingen beter bereikbaar voor de klant.”


RUN OP ONLINE VERKOOP THUISFITNESS ARTIKELEN

Nu de sportscholen en sportverenigingen als gevolg van de coronamaatregelen hun deuren hebben moeten sluiten, is de online verkoop van thuisfitness artikelen geёxplodeerd. Dit constateert DAKA Sport die de omzet van hun webshop ten opzicht van vorig jaar ziet verdrievoudigen.

undefined

Vooral de verkoop van fitness (gewichten, trainingsmatjes, springtouwen, weerstandsbanden) en running artikelen (schoenen en kleding) is sterk toegenomen. Deze artikelen vormen nu de Top-10.

DAKA directeur Jan-Peter Dankaart: “We zien dat onze webshop voldoet in de behoefte om in deze tijd extra aandacht aan de gezondheid te besteden en zijn blij dat we daar een bijdrage aan kunnen leveren. Het aantal bezoekers van daka.nl is de afgelopen weken bijna verdubbeld. Wij werken met man en macht om de online bestellingen op tijd af te leveren. Opvallend is de groei in de verkoop van artikelen in de categorie “Funwheels”, zoals rollerskates, online skates, skateboards en stuntsteps. Ouders vinden het blijkbaar belangrijk hun kinderen te stimuleren ook veel te bewegen nu de scholen gesloten zijn.” 

Tegenover de online groei staat helaas een forse omzetterugval in de winkels. Die probeert DAKA volgens de regels van het RIVM en de overheid wel zo goed als mogelijk open en toegankelijk te houden. De gezondheid van medewerkers en klanten staat daarbij voorop. Jan-Peter: “Het is een moeilijk tijd, maar de flexibiliteit en loyaliteit van onze mensen en klanten om er het beste van te maken, is hartverwarmend.”

Voor meer informatie:

Jan-Peter Dankaart - janpeter@daka.nl – 010 262 0971


Rotterdam, 11 maart 2020

DAKA Sport NEEMT ALLE SPORTSWORLD WINKELS OVER

De directies van DAKA Sport en Sportsworld hebben overeenstemming bereikt over de overname van de retailactiviteiten van Sportsworld in Beuningen, Leerdam en Rotterdam-Zuid. Vanaf 1 juni zullen de filialen van Sportsworld gefaseerd omgebouwd worden naar het succesvolle DAKA Mega Store concept. Het van oorsprong Rotterdamse familiebedrijf DAKA groeit hiermee naar 16 sport & lifestyle winkels verspreid over Nederland met een totale oppervlakte van meer dan 50.000 m2 naast de webshop DAKA.nl.


Vorig jaar opende DAKA al een nieuwe winkel in de ex-vestiging van Sportsworld in ‘The Wall’ aan de A2 bij Utrecht. Naast de huurcontracten voor de drie winkels worden ook de arbeidsovereenkomsten met het Sportsworld personeel collectief overgenomen. DAKA verwelkomt daarmee ruim 100 nieuwe collega’s die een nieuwe toekomst wordt geboden. Ook de bestaande relaties met leveranciers zullen waar mogelijk worden voortgezet. Het Sportsworld loyalty programma wordt geconverteerd naar het DAKA VIP loyalty programma. Gespaarde punten uit het Sportsworld loyalty programma zijn tot 1 jaar na uitkering inwisselbaar bij de nieuwe DAKA filialen.

DAKA directeur Jan-Peter Dankaart: “Dit is weer een fantastische stap in onze omni-channel strategie, waarmee we ernaar streven om onze succesvolle webshop DAKA.nl te combineren met landelijke winkeldekking, zodat de Nederlandse consument binnen een halfuur een DAKA winkel kan bereiken. Zo zijn we in staat om voor onze klanten persoonlijk, deskundig advies te combineren met een breed assortiment en snelle levering. De volgende stap is om nog verder naar het Zuiden af te zakken, met Noord-Brabant als eerste op het vizier”.

Sportsworld directeur Inge van Kemenade: “Met veel plezier kijk ik terug op ruim 24 jaar ‘winkelen in de sport en vrije tijdsbranche’, altijd gesteund door de fantastische Sportsworld teams en onderweg een band opgebouwd met veel leveranciers. Ik weet nog heel goed dat het de wens van Peter Dankaart was dat zijn kinderen als een eenheid DAKA zouden voortzetten in de toekomst. Die wens is uitgekomen want de drie Dankaarts bouwen het familiebedrijf nog steeds met veel kennis, kunde en succes als een hecht team uit. Met de overname van de Sportsworld winkels laat ik zowel het concept als de Sportsworld teams in goede handen achter en dat was dan weer mijn wens”.


Rotterdam, 25 februari 2019

DAKA Sport TEKENT CONTRACT VOOR MEGASTORE in “THE WALL”

DAKA Sport opent in het derde kwartaal van 2019 haar 15de filiaal in “The Wall” bij het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn. De winkel krijgt 3.000 m² vloeroppervlak midden in het grootschalige winkelcentrum op de eerste verdieping. DAKA kan hier haar volledige collectie op het gebied van sport & lifestyle artikelen volgens haar megastore concept presenteren.

undefined

“Wij waren direct overtuigd van de locatie bij het zien van de nieuwste plannen voor The Wall”, zegt algemeen directeur Jan-Peter Dankaart van DAKA. “De centrale ligging en het concept van The Wall passen bij de DAKA groeistrategie. Wij willen met onze winkels voor alle inwoners van Nederland goed bereikbaar zijn, idealiter binnen 30 autominuten. Als volgende stap richten we ons op de provincie Noord-Brabant. Daar zijn wij als toonaangevende sport en lifestyle retailer nog niet vertegenwoordigd en zien we ook goede mogelijkheden om fysieke winkels te openen als onderdeel van onze omni-channel strategie.”

Verhuurder Dolf Mook van Urban Interest: “De komst van DAKA met haar specifieke sport en lifestyle assortiment betekent een mooie aanvulling op de andere huurders in deze 850 meter lange eyecatcher langs de druk bereden Rijksweg A2. De populariteit van The Wall is door de recente komst van nieuwe aansprekende huurders, zoals  Decathlon, Amac en Mantel, sterk toegenomen. DAKA Sport past daar heel goed bij.”

DAKA Sport is een van oorsprong Rotterdams familiebedrijf, in 1965 gestart door vader Peter Dankaart en zijn vrouw Anke, toen 21 en 19 jaar oud. Inmiddels is DAKA gegroeid tot een omni-channel onderneming met 14 winkels, verspreid over het hele land, en de webwinkel DAKA.nl. Sinds het overlijden van Peter Dankaart in 2017 wordt het bedrijf geleid door zoon Jan-Peter en dochters Esther en Patricia.


Rotterdam, 11 mei 2018

DAKA SPORT LOS VAN INTERSPORT EN EURETCO

De directie van DAKA Sport heeft besloten een zelfstandige koers te gaan varen, los van de franchiseformule Intersport. 
Het van oorsprong Rotterdams familiebedrijf is in de afgelopen jaren gegroeid naar 10 Intersport DAKA winkels, 4 “eigen” DAKA winkels, verspreid over het hele land, en de webwinkel DAKA.nl. Het werken vanuit twee formules wordt als te beperkend voor het realiseren van de verdere groei ambitie ervaren. 
Vanaf 1 november 2018 gaan alle vestigingen onder de naam DAKA Sport volledig zelfstandig verder.

DAKA directeur Jan-Peter Dankaart licht het besluit als volgt toe: “De sportretailmarkt is na het aantrekken van de economie weer sterk in beweging en de toetreding van grote buitenlandse spelers, zowel fysieke ketens als pure online spelers, vraagt om slagkracht en duidelijkheid in onze positionering naar de consument. DAKA Sport is een gerenommeerde speler op het gebied van wintersport en voert naast fashion uiteraard de sportcollecties van de grote merken. Onze kracht zit in deze specifieke propositie en het zelfstandig ondernemerschap van ons familiebedrijf. Beide passen helaas niet meer bij de ontwikkeling van de Intersport formule. Tel daar de digitalisering van retail en onze ambitie om een landelijk speler van formaat te worden bij op en je ontkomt er niet aan om deze keuze, die ons de benodigde bewegingsvrijheid geeft, te maken.”

Na lang overleg is ook besloten geen gebruik meer te maken van de retail dienstverlening van Intersport licentiehouder Euretco uit Hoevelaken. Jan-Peter Dankaart: “Wij hebben er echt alles aan gedaan om aansluiting te behouden bij Euretco, vooral vanwege de voordelen voor onze leveranciers, maar we hebben geen win-win kunnen realiseren. En dan moet je gaan voor eigen visie en koers. Tussen nu en 1 november gaan we er voor zorgen dat onze klanten en leveranciers van de overgang geen enkele hinder ondervinden.”

DAKA Sport is een van oorsprong Rotterdams familiebedrijf, in 1965 gestart door vader Peter Dankaart en zijn vrouw Anke, toen 21 en 19 jaar oud. Inmiddels is DAKA gegroeid tot een onderneming met 14 winkels, verspreid over het hele land, en de webwinkel DAKA.nl. Sinds het overlijden van Peter Dankaart in 2017 wordt het bedrijf geleid door zoon Jan-Peter en dochters Esther en Patricia.