DAKA.nl gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) zodat wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen.
Lees meer
Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Meer informatie? Bekijk onze cookies pagina
Zoek naar producten...

Rotterdam, 25 februari 2019

DAKA Sport TEKENT CONTRACT VOOR MEGASTORE in “THE WALL”

DAKA Sport opent in het derde kwartaal van 2019 haar 15de filiaal in “The Wall” bij het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn. De winkel krijgt 3.000 m² vloeroppervlak midden in het grootschalige winkelcentrum op de eerste verdieping. DAKA kan hier haar volledige collectie op het gebied van sport & lifestyle artikelen volgens haar megastore concept presenteren.

“Wij waren direct overtuigd van de locatie bij het zien van de nieuwste plannen voor The Wall”, zegt algemeen directeur Jan-Peter Dankaart van DAKA. “De centrale ligging en het concept van The Wall passen bij de DAKA groeistrategie. Wij willen met onze winkels voor alle inwoners van Nederland goed bereikbaar zijn, idealiter binnen 30 autominuten. Als volgende stap richten we ons op de provincie Noord-Brabant. Daar zijn wij als toonaangevende sport en lifestyle retailer nog niet vertegenwoordigd en zien we ook goede mogelijkheden om fysieke winkels te openen als onderdeel van onze omni-channel strategie.”

Verhuurder Dolf Mook van Urban Interest: “De komst van DAKA met haar specifieke sport en lifestyle assortiment betekent een mooie aanvulling op de andere huurders in deze 850 meter lange eyecatcher langs de druk bereden Rijksweg A2. De populariteit van The Wall is door de recente komst van nieuwe aansprekende huurders, zoals  Decathlon, Amac en Mantel, sterk toegenomen. DAKA Sport past daar heel goed bij.”

DAKA Sport is een van oorsprong Rotterdams familiebedrijf, in 1965 gestart door vader Peter Dankaart en zijn vrouw Anke, toen 21 en 19 jaar oud. Inmiddels is DAKA gegroeid tot een omni-channel onderneming met 14 winkels, verspreid over het hele land, en de webwinkel DAKA.nl. Sinds het overlijden van Peter Dankaart in 2017 wordt het bedrijf geleid door zoon Jan-Peter en dochters Esther en Patricia.
________

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor meer informatie over DAKA Sport: Jan-Peter Dankaart (T: 010-2620971, E: janpeter@daka.nl)
Voor meer informatie over Urban Interest: Dolf Mook (T: 070-3122855, E: dolf.mook@urbaninterest.nl)


______________________________________________________________________________________________________

ROTTERDAM, 11 MEI 2018

DAKA SPORT LOS VAN INTERSPORT EN EURETCO

De directie van DAKA Sport heeft besloten een zelfstandige koers te gaan varen, los van de franchiseformule Intersport. 
Het van oorsprong Rotterdams familiebedrijf is in de afgelopen jaren gegroeid naar 10 Intersport DAKA winkels, 4 “eigen” DAKA winkels, verspreid over het hele land, en de webwinkel DAKA.nl. Het werken vanuit twee formules wordt als te beperkend voor het realiseren van de verdere groei ambitie ervaren. 
Vanaf 1 november 2018 gaan alle vestigingen onder de naam DAKA Sport volledig zelfstandig verder.

DAKA directeur Jan-Peter Dankaart licht het besluit als volgt toe: “De sportretailmarkt is na het aantrekken van de economie weer sterk in beweging en de toetreding van grote buitenlandse spelers, zowel fysieke ketens als pure online spelers, vraagt om slagkracht en duidelijkheid in onze positionering naar de consument. DAKA Sport is een gerenommeerde speler op het gebied van wintersport en voert naast fashion uiteraard de sportcollecties van de grote merken. Onze kracht zit in deze specifieke propositie en het zelfstandig ondernemerschap van ons familiebedrijf. Beide passen helaas niet meer bij de ontwikkeling van de Intersport formule. Tel daar de digitalisering van retail en onze ambitie om een landelijk speler van formaat te worden bij op en je ontkomt er niet aan om deze keuze, die ons de benodigde bewegingsvrijheid geeft, te maken.”

Na lang overleg is ook besloten geen gebruik meer te maken van de retail dienstverlening van Intersport licentiehouder Euretco uit Hoevelaken. Jan-Peter Dankaart: “Wij hebben er echt alles aan gedaan om aansluiting te behouden bij Euretco, vooral vanwege de voordelen voor onze leveranciers, maar we hebben geen win-win kunnen realiseren. En dan moet je gaan voor eigen visie en koers. Tussen nu en 1 november gaan we er voor zorgen dat onze klanten en leveranciers van de overgang geen enkele hinder ondervinden.”

DAKA Sport is een van oorsprong Rotterdams familiebedrijf, in 1965 gestart door vader Peter Dankaart en zijn vrouw Anke, toen 21 en 19 jaar oud. Inmiddels is DAKA gegroeid tot een onderneming met 14 winkels, verspreid over het hele land, en de webwinkel DAKA.nl. Sinds het overlijden van Peter Dankaart in 2017 wordt het bedrijf geleid door zoon Jan-Peter en dochters Esther en Patricia.