DAKA.nl gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) zodat wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen.
Lees meer
Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Meer informatie? Bekijk onze cookies pagina
Zoek naar producten...
Pagina terug

Veelgestelde vragen

  • Hoe kan ik een artikel retourneren?
  • Retourneren vanuit België of overige landen
  • Een verkeerde of beschadigde zending ontvangen?
  • Hoe kan ik een artikel omruilen?
  • Waar vind ik een UPS punt?
  • Herroepingsrecht

Hoe kan ik een artikel retourneren? (Geldt alléén voor Nederlandse bestellingen)

Niet tevreden met je ontvangen item(s)? Jammer! Na ontvangst van je bestelling heb je een bedenktermijn van 14 dagen waarbinnen je de producten kunt retourneren.

Hoe werkt het?

  1. Retourneer je bestelling in de originele verpakking binnen 14 dagen na ontvangst.
  2. Stuur het artikel of de artikelen altijd goed verpakt terug (in de originele verpakking, netjes ingepakt, indien redelijkerwijs mogelijk).
  3. Je mag een artikel alleen gebruiken voor zover het nodig is om het te beoordelen (passen). Gebruiken en dragen mag niet. Als een artikel is gedragen of beschadigd, dan kunnen wij kosten in rekening brengen voor waardevermindering. Wij vragen je de prijskaartjes en artikelkaartjes, indien redelijkerwijs mogelijk, aan de artikelen te laten zitten.
  4. Wij verzoeken je om het retourformulier volledig in te vullen en bij jouw retourpakket toe te voegen.

Gratis retourneren is mogelijk via UPS. Lever het pakket in bij een UPS Access Point en geef bij de kassa aan dat het pakket voor DAKA Rotterdam is. De medewerker zal vervolgens een "Pre Label Package ID" aanbrengen op het te retourneren pakket en zorgen voor de verdere afhandeling.

Gratis ruilen of retourneren van internet bestellingen is ook mogelijk in één van onze filialen. Hierbij is het ook noodzakelijk om het retour formulier in te vullen en samen met de leveringsbon mee te nemen naar de winkel.

DAKA zal dezelfde terugbetaalmethode gebruiken als waar de consument mee betaald heeft. Heb je gebruik gemaakt van de betaalmethode “Afterpay”, dan zal de financiële afwikkeling plaats vinden via de customer service afdeling van de webshop van DAKA.

Het totaalbedrag, inclusief eventuele verzendkosten voor de heenzending, zullen we zo snel mogelijk, maar altijd binnen 14 dagen na ontbinding van de overeenkomst, terugstorten op je rekening. Wij streven ernaar om je retour binnen 3 werkdagen na ontvangst te verwerken. Je ontvangt een bevestiging per e-mail wanneer dit het geval is.

Liever via een ander postbedrijf (bijv. PostNL/DHL) retourneren? De kosten van de retourzending zijn voor rekening van de klant indien er niet is gekozen voor UPS. Stuur de artikelen gefrankeerd op via het postkantoor naar:

DAKA.nl
Abraham van Stolkweg 90
3041JA Rotterdam.

Retourneren vanuit België of overige landen

De kosten van de retourzending zijn voor eigen rekening. Eventueel gemaakte kosten voor de heenzending storten wij terug op je rekening. Bewaar altijd goed het verzendbewijs met Track & Trace-code!

Ik heb een verkeerde/beschadigde zending ontvangen, wat moet ik doen?

Helaas kan het voorkomen dat je een verkeerde of beschadigde zending van ons ontvangt. In dit geval kun je het beste contact opnemen met onze klantenservice via het e-mailadres webshop@daka.nl of via een Whatsapp bericht op het nummer +31 85 087 05 77.

Hoe kan ik een artikel omruilen?

Het is helaas niet mogelijk om te ruilen. Artikelen kan je ruilen door de bestelling te retourneren en een nieuwe bestelling te plaatsen via de website. 

Waar vind ik een UPS Access Point?

Retourneren is het voordeligst via onze partner UPS (Voorheen bekend als Kiala). Klik hier om je dichtsbijzijnde locatie te vinden.

Herroepingsrecht

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen, zonder opgave van redenen, de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Dit is mogelijk door gebruik te maken van het formulier dat is toegevoegd bij ontvangst van de bestelling. Heb je het formulier niet meer in bezit? Het modelformulier herroepingsrecht kun je hier downloaden.

Om de herroepingstermijn na te leven, volstaat het om de mededeling betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden vóórdat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering), onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen er voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen zijn voor eigen rekening, tenzij je gebruik hebt gemaakt van de bovengenoemde gratis retouroptie (UPS).

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.