DAKA.nl gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) zodat wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen.
Lees meer
Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Meer informatie? Bekijk onze cookies pagina
Zoek naar producten...
algemeen 3 December 2019

Het Burton Step On systeem

Burton heeft een ideale binding ontworpen, waardoor je niet meer in de sneeuw hoeft te zitten. De Step On binding is geïnspireerd op de Clicker binding. Met de Step On binding zonder straps klik jij gemakkelijk beide snowboardschoenen vast en ben jij klaar om te gaan!

De Step On komt qua functionaliteit in de buurt van een skibinding waar ook skiërs zonder moeite in stappen. De Burton Step On wordt bij DAKA alleen per set (schoenen + binding) verkocht.

Er is veel aandacht besteed bij het ontwerpen en maken van de Burton Step On binding. De binding is voorzien van drie verbindingspunten: twee bij de teen en één bij de hiel. Deze constructie zorgt ervoor dat je goed vast zit om voldoende boardcontrole te krijgen.

De Burton Step On Collectie

Bij de Step On binding horen speciale snowboardschoenen voor heren en dames. De Burton Photon Step On zijn stijve snowboardschoenen voor heren, terwijl de Burton Ruler Step On voor heren iets flexibeler zijn. De Burton Felix Step On zijn geschikt voor de vrouwelijke snowboarders. De Burton snowboardschoenen die geschikt zijn voor de Step On binding hebben een BOA sluiting. Deze sluiting zorgt voor een stevige pasvorm. De set is perfect op elkaar afgestemd en maken het samen tot een mooi totaal plaatje.

Tijdens diverse testmomenten hebben wij feedback over het Step On systeem ontvangen.

De positieve punten van het Step On systeem:

  • De verankering in de binding geeft je extra stevigheid net zoals bij een strapbinding
  • Backsidebochten worden verbeterd
  • De landingskans na een sprong wordt vergroot
  • Vanuit staande positie stap jij gemakkelijk in de binding

De kritische punten van het Step On systeem is dat je een gehele nieuwe set moet aanschaffen. Voor je de boots in de binding wilt klikken moet je de snowboardschoenen en de binding eerst schoonvegen, zodat er geen sneeuw tussen komt.  

Tot slot zijn wij als DAKA blij met de Step On en geloven wij in de nieuwe revolutie binnen het snowboarden! Benieuwd naar de collectie? Bekijk hieronder de geselecteerde items van de Burton Step On collectie.