DAKA.nl gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) zodat wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen.
Lees meer
Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Meer informatie? Bekijk onze cookies pagina
Zoek naar producten...
advies 12 October 2019

DAKA: Waxen & Slijpen? Waarom doe je dat?

undefined
WAxen & Slijpen

Wil jij goed voorbereid op wintersport gaan of ben je toevallig net terug? Het is belangrijk dat je ski’s of snowboard minimaal één keer per seizoen een goede onderhoudsbeurt geeft. Het onderhouden van ski’s en snowboards heeft veel voordelen, hierdoor voorkom je uitdroging en gaan de materialen veel langer mee.

Misschien vraag je je nu af op welk moment je jouw wintersport uitrusting het beste kunt waxen en slijpen. Wij raden je aan om jouw materialen voor en vervolgens ook na de vakantie een onderhoudsbeurt te geven.


De onderhoudsbeurt vóór de vakantie zorgt ervoor dat je ski’s en/of snowboard scherp is en perfect in de wax zit, waardoor het materiaal beter glijdt en lichter draait. Na de laatste afdaling van de wintersport is het van belang dat je de ski’s en/of snowboard zo snel mogelijk schoon en droog maakt, anders heb je kans dat de staalkanten gaan roesten. Een onderhoudsbeurt ná de vakantie zorgt ervoor dat het materiaal in een goede conditie blijft, doordat het belag niet uit kan drogen en kleine roestplekjes op je kanten al verwijderd zijn. Zo blijft je materiaal langer goed en kan je jaren genieten van je ski’s en/of snowboard. DAKA biedt diverse uitgebreide onderhoudspakketten speciaal voor ski’s en snowboards. Er zijn in totaal twee pakketten voor ski’s en twee pakketten voor de snowboards.

In deze pakketten staan de volgende behandelingen centraal:

  • Reinigen van het belag
  • Slijpen van de staalkanten
  • Aanbrengen van warme wax
  • Polijsten van het belag

Bij het ‘Pro 2’ pakket worden bovendien de volgende behandelingen uitgevoerd:

  • Loopvlak renovatie
  • Handmatig uitvullen van krassen in het belag

Voor deze pakketten ben je van harte welkom in de volgende DAKA filialen:

Rotterdam Noord

Weekend inleveren > 2e dinsdag daarna terug (1,5 week)

Alkmaar, Apeldoorn, Deventer, Groningen, Harderwijk, Utrecht en Zwolle

Voor dinsdag gebracht > Volgende dinsdag terug (1 week)

Amersfoort

Overleg in de winkel. Service op locatie, binnen 2 uur klaar: €5,- extra

Ben jij benieuwd naar de prijzen? Klik hier voor de prijzen van de onderhoudspakketten of kom gezellig langs in één van onze winkels.