DAKA.nl gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) zodat wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen.
Lees meer
Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Meer informatie? Bekijk onze cookies pagina
Zoek naar producten...
Pagina terug
advies 7 November 2019

Blijf warm met de kleding van Craft

Het merk Craft staat voor het verleggen van grenzen qua jouw uithoudingsvermogen. De kleding van Craft is bestemd tegen wind en regen. Met de functionele sportkleding van Craft ben jij klaar om te streven naar optimale prestaties. In de collectie van Craft is over elk detail en elke functionele eigenschap nagedacht, zodat jij ongehinderd het beste uit jouw sport kan halen.

De Zweedse uitvinder Anders Bengtsson ging in 1973 voor het eerst hardlopen in een Craft thermoset. Sindsdien vindt Craft het belangrijk dat alle hardlopers en andere buiten sporters in alle weersomstandigheden droog en warm blijven.

Craft creëert functionele basislagen voor diverse temperaturen en allerlei activiteiten. De baselayers zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en de technische kenmerken zijn ontworpen om vocht (zweet) efficiënt van het lichaam af te voeren, of wordt doorgegeven aan de volgende laag voor optimale prestaties en comfort. Om de juiste basislaag van Craft te kiezen, moet je eerst bepalen op welke temperatuur en intensiteit de kleding gedragen gaat worden.

De Craft baselayers zijn onderverdeeld in vier categorieën: Comfort, Intensity, Extreme en Wool.

Comfort

Er zijn drie soorten comfortlagen: Cool Comfort, Fuseknit Comfort en Warm Comfort. Cool Comfort biedt koeling en optimale comfort tijdens trainingen in warme omstandigheden.

Fuseknit Comfort vervangt het zeer succesvolle Active Comfort, met zachte materialen en een naadloze constructie die veel comfort biedt tijdens winteractiviteiten.

Warm Comfort is een dikkere, warmere en extra zachte stof. De Warm Comfort is ontworpen voor trainingen of activiteiten met lage intensiteit in koude weersomstandigheden.

Intensity

Intensitylagen zijn ook onder te verdelen in drie soorten: Cool Intensity, Active Intensity en Warm Intensity. Cool Intensity beschikt over een uitstekend vochtbeheer en is ademend. Deze laag is ideaal voor trainingen met hoge intensiteit in warme omstandigheden.

Active Intensity biedt een uitstekende functie tijdens intensieve activiteiten in milde tot koude omstandigheden.

Warm Intensity is een zachte en functionele basislaag ontworpen voor intense activiteiten in koude omstandigheden.

Extreme

De Extremelijn bestaat uit Cool Mesh Superlight, Active Extreme 2.0 en Active Extreme 2.0 Windstopper. De Cool Mesh Superlight is voorzien van kanaalvezel en een gaasconstructie met grote gaten voor extra ventilatie en koeling.

Active Extreme 2.0 is een zeer functionele basislaag waarmee sporters optimaal kunnen presteren in eerlijke en koude omstandigheden.

Active Extreme 2.0 Windstopper is windproof en heeft een ademend vermogen, vochttransport en comfort tijdens elke training in koude en winderige omstandigheden.

Wool

De Merino Lightweight, Wool Comfort en Nordic Wool vallen onder de woolcollectie van Craft. Merino Lightweight biedt warmte en comfort tijdens activiteiten van lage tot gemiddelde intensiteit in koude klimaten. Deze laag is ideaal voor alpineskiën, wandelen en jagen.

Wool Comfort is ontworpen voor activiteiten van gemiddelde intensiteit in koude omstandigheden. De kledingstukken zijn zacht en comfortabel en perfect voor activiteiten zoals alpineskiën, wandelen en jagen.

Nordic Wool is de warmste basislaag en de perfecte keuze voor activiteiten met lage intensiteit in echt koude omstandigheden, zoals jagen, wandelen, ijsvissen en langlaufen.