DAKA.nl gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) zodat wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen.
Lees meer
Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Meer informatie? Bekijk onze cookies pagina
Zoek naar producten...
Pagina terug
advies 16 April 2020

Ga jij voor een nieuwe bespanning of grip?

Is jouw tennisracket toe aan een nieuwe bespanning of grip? Bij DAKA ontvang je advies op maat en wordt jouw tennisracket aan de hand van de nieuwste apparatuur vakkundig met de juiste snaar bespannen. Of je nu gaat voor een stabiele backhand of voor de onhoudbare service, het begint allemaal bij de juiste uitrusting.

Waarom nieuwe bespanning?

Een snaar kan uitdrogen en verliest elasticiteit en kracht. Ook als jouw tennisracket een jaar in de kast heeft gelegen, kan een snaar versleten zijn door uitdroging. Een nieuwe snaar zal de klap van de tennisbal beter opvangen. Nieuwe bespanning zorgt er bovendien voor dat de bal meer vaart krijg, je soepeler kunt slaan én je meer controle hebt.

Heb je vaak last van polsblessures of een tennisarm? Zorg dan dat je niet te lang wacht met het vervangen van je oude grip en bespanning. Een nieuwe grip is stroef voor een stevige houvast, biedt ultieme demping én werkt vochtabsorberend.

Bovendien zorgt een nieuwe grip ervoor dat je minder hard hoeft te knijpen. Zo ga je (blessurevrij!) voor de beste versie van jezelf op de baan. Ook zorgt een nieuwe en elastische snaar voor extra comfort en precisie, wat het spelplezier en resultaat ten goede komt.

Wist je dat, naast het vervangen van snaren, het ook mogelijk is jouw basisgrip of overgrip en demper te vernieuwen? Wij helpen je graag in één van onze DAKA filialen!

Wanneer moet ik mijn tennisracket opnieuw laten bespannen?

Hiervoor bestaat er een mooie vuistregel: het aantal keer dat je gemiddeld per week op de baan staat, geeft aan hoeveel keer per jaar jouw tennisracket toe is aan een nieuw snaar. Als jij gemiddeld twee keer per week tennist, is het aan te raden om jouw racket twee keer per jaar opnieuw te laten bespannen.

Welke snaren zijn er?

Er bestaan verschillende type snaren en diktes. Het type snaar is onder andere afhankelijk van je type slag en spel.

Darm

Een echte klassieker, gemaakt van de darm van een koe of schaap. Ze bieden je superieur speelcomfort (gevoel en power) en zijn armvriendelijk. Nadeel is de zeer snelle slijtage, weersgevoeligheid en hogere prijs.

Multifilament

Dit type snaar komt het meest in de buurt van de ouderwetse darmsnaren. Dankzij de honderden tot duizenden filamenten geven ze veel gevoel en controle. Hieromheen zit een stevige coating. Nadeel hiervan is dat deze snaren sneller slijten, zeker wanneer je met meer spin speelt.

Tennissnaren bij DAKA


  Monofilament

  Een vaste polyester snaar bestaande uit één enkele kern. Een zeer sterke snaar en hierdoor erg duurzaam. Prettig als je een echte “snarenslijter” bent. Deze snaren hebben als nadeel dat ze minder comfort en controle bieden. Daarnaast verliezen ze sneller hun spankracht.

  Multifilament met vaste kern

  Dit is een combinatie van bovenstaande opties en biedt een goede balans tussen duurzaamheid, comfort en controle.

  Hybride

  De hybride snaren, waarbij je met twee verschillende snaren speelt, winnen snel aan populariteit. Hierbij kies je vaak voor een duurzame (monofilament) lengte snaar én een comfortabele (darm/multifilament) breedte snaar.
BespanSERVICE VAN DAKA

Ga voor de beste slag! Vraag een specialist in de winkel om hulp. Ben jij een recreatieve, competitie of tour speler? Speel jij liever met een comfort, controle of power racket? Deze informatie is bepalend welk type snaren, overgrips, grips en dempers bij jou past. 

HET KOSTENPLAATJE

Voor het professioneel laten bespannen van je tennisracket betaal je €15,- bespanloon. De verschillende snaren zijn verkrijgbaar vanaf €4,99. De vervangende grips zijn er vanaf €7,99 en de dempers vanaf € 8,99. Voor meer informatie of vragen kun je altijd terecht bij één van onze tennisspecialisten in de DAKA filialen.

Of ga jij liever voor doe-het-zelf? Bij DAKA zijn er ook andere accessoires te koop om jouw racket een nieuwe boost te geven. Neem een kijkje bij onze tennisafdeling met een uitgebreide collectie van diverse merken zoals Babolat, Head en Wilson.

Ga naar de online tennisshop van DAKA

TENNISSNAREN Of je nu gaat voor een stabiele backhand of voor de onhoudbare service, het begint allemaal bij de juiste uitrusting. 

Bekijk alle tennissnaren