SKIRAMA DOLOMITI: 8 MAGNIFIEKE SKIGEBIEDEN IN DE BRENTA DOLOMIETEN

Skirama Dolomiti Adamello Brenta : 8 magnifieke wintersportgebieden in en rondom de Brenta Dolomieten, in de Noord-Italiaanse regio Trentino. Wie de moeite neemt de Brenner over te steken naar de zonnige zuidzijde van de Alpen, kan daar genieten van 400 kilometer aan puur wintersportplezier. Benieuwd? Wij vertellen je er graag meer over.

PUUR SNEEUWGENIETEN OP Z'N ITALIAANS

Dankzij geavanceerde kunstsneeuwinstallaties én de hoge ligging van diverse gebieden kun je in Skirama van november tot april van de sneeuw genieten. En van het eten, want het is hier wel Italië natuurlijk. Bonus: zowel het skiën als het eten is hier allemaal heel betaalbaar.

De Superskirama-skipas biedt keus uit 8 gebieden. Daarmee is er altijd een skigebied dat perfect aansluit op jouw wensen en budget. Van klein tot groot en eenvoudig tot luxe, maar allemaal met die fijne Italiaanse flair en gastvrijheid. En niets staat je in de weg om er een heuse skisafari van te maken.

ALLE SKIRAMA-SKIGEBIEDEN OP EEN RIJ

MADONNA DI CAMPIGLIO

Hier moet je eigenlijk wel een keer geweest zijn. Het gezellige autovrije centrum waar Italianen graag flaneren, is het vertrekpunt van diverse liften. Hier moet je ski-in en ski-out echt letterlijk nemen, want vanuit vrijwel elke accommodatie sta direct bij een lift of op een piste. Met ruim 150 kilometer aan pistes en verbonden met het pittoreske Pinzolo en het ruime Folgarida-Marilleva, is er voor zelfs de meest verwende wintersporter voldoende variatie.

Vergeet niet de 3Tre-afdaling te nemen, waar jaarlijks de wereldcup slalom wordt gehouden. Met een sneeuwzekere ligging tussen de 1.500 en 2.500 meter kun je hier de hele winter tot in het voorjaar genieten van op-en-top geprepareerde pistes.

PINZOLO

Dit typische Italiaanse bergdorp in het hart van Val Rendena is het kleine zusje van Madonna di Campiglio. Pinzolo is via de Pinzolo-Campiglio Express verbonden met de pistes van Campiglio en Folgarida-Marilleva, dus aan sportieve uitdagingen geen gebrek. Bovendien is hier het uitzicht op de Brenta Dolomieten fenomenaal.

Zodra je met de kabelbaan vanuit het dorp naar boven gaat en op de top van Doss del Sabion staat, sta je oog in oog staan met deze indrukwekkende rotsformaties. Tip: heerlijk eten in de berghut en ondertussen genieten van de vele paragliders die hier starten. En wil je een uitdagende afdaling? Probeer dan de Tulot Audi Quattro. Adrenaline gegarandeerd!

FOLGARIDA-MARILLEVA

Deze dorpen behoren tot Val di Sole en zonnig zijn ze. Bij de diverse hutten is het dubbel genieten. Genieten van het uitzicht en genieten van lekkere eten dat hier wordt geserveerd. Dankzij een grote hoeveelheid accommodaties – ook appartementen – op of aan de piste en een uitgebreide keuze uit pistes en faciliteiten voor de kleintjes, is dit gebied ideaal voor gezinnen met kinderen of voor vriendengroepen.

Folgarida-Marilleva is verbonden met Madonna di Campiglio en Pinzolo, zodat je ruim 150 km aan pistes tot je beschikking hebt. De aanwezige snowparken en een boardercross maken het aanbod compleet.

PONTEDILEGNO-TONALE

Met pistes tot zo’n 3.000 meter hoogte ben je in Pontedilegno-Tonale meer dan sneeuwzeker en duurt het seizoen van vroeg in de herfst tot in het late voorjaar. Ponte di Legno is een sfeervol Italiaans dorpje en Tonale is een typisch bergpas-skidorp, met accommodaties waar je zo ongeveer vanuit je bed de piste op glijdt. Hier mag je de 11 kilometer lange Paradiso-afdaling niet missen, waarover je vanaf de Presenagletsjer tot in Ponte di Legno kunt afdalen. Overigens zijn ook de mogelijkheden voor de freeriders hier absoluut optimaal.

PEJO 3000

Houd je van de natuur en een overzichtelijk skigebied, dan is het hooggelegen Pejo 3000 in natuurpark Stelvio een echte topper. Met pistes tussen de 1.180 en 3.000 meter zeer sneeuwzeker. En, als je dat wilt, lekker uitdagend. Zoals de afdaling vanaf de top van de Crozzi di Taviela via de piste door Val della Mite tot in Pejo: 1.600 hoogtemeters in één keer!

Voor kinderen is er een funslope en speelpark waar de ouders heerlijk in de zon kunnen genieten van het uitzicht en lekker eten. Vergeet ook het wellness-center niet, met thermaal water om dat een weldaad is voor je vermoeide spieren.

PAGANELLA SKI

Mooier wordt het niet. Op elke piste van de Paganella heb je uitzicht op de karakteristieke toppen van de Brenta Dolomieten. Met als bonus zicht op het Lago di Garda vanaf de top van de Paganella. De dorpen Andalo en Paganella vormen samen met het pittoreske Molveno aan het gelijknamige meer een gezinsvriendelijk en gevarieerd skigebied. De Olimpionica is een piste waar je je op stuk kunt bijten; 5 km lang, met 1.000 hoogtemeters. En wil je reaxed carven, dan vind je op de brede pistes alle ruimte die je nodig hebt.

MONTE BONDONE

Klein maar fijn! Zo’n beetje boven de provinciehoofdstad Trento vind je een echt wintersportpareltje: Monte Bondone. Niet groot, maar met erg leuke pistes, zeker als je nog niet zo lang op de ski’s staat. De Rocce Rosse is eentje die je blijft herhalen, want de ligging, de bochten en het uitzicht maken van deze piste een echte klassieker.

Bovendien heeft Monte Bondone een indrukwekkend Olympisch snowpark waar je, ook vanuit de stoeltjeslift, kunt genieten van de meest stoere stunts. Daarnaast is Monte Bondone een ideaal voor wie sportieve activiteiten wil combineren met een bezoek aan de buitengewoon fraaie stad.

ALPE CIMBRA: FOLGARIA-LAVARONE

Dit gebied bij de dorpen Folgaria en Lavarone is superveelzijdig. Met ruim 100 kilometer aan pistes komen skiërs in Alpe Cimbra niets tekort. Maar er liggen ook volop langlaufloipes en sneeuwschoenwandelaars kunnen hier eveneens terecht.

Ook liefhebbers van de hondenslee weten dit gebied goed te vinden. Alpe Cimbra is het meest zuidelijk gelegen Skirama-skigebied en zeker een tip voor skiërs voor wie het allemaal niet zo steil hoeft te zijn. Wil je juist wél een piste die je uitdaagt? Pak dan de Salizzona even mee. Puur genieten!

WAAR GA JIJ VOOR?

 1. Image
  Progressor X PT + RS10
  Nu 249.99 Van 499.99
 2. Image
  RACETIGER SC VMOTION3
  Nu 599.99 Van 749.99
 3. Image
  Deacon 74
  Nu 529.99 Van 879.99