ALLES OVER HANDSCHOENEN & WANTEN

Handschoenen of wanten zijn onmisbaar tijdens jouw wintersportvakantie. Ze zorgen niet alleen voor bescherming tegen de kou, maar ook tegen scherpe randen van je ski of snowboard. In deze blog geven wij je graag tips & tricks voor het vinden van de juiste ski- of snowboard handschoenen en -wanten.

HANDSCHOENEN OF WANTEN?

Het verschil tussen handschoenen en wanten is dat wanten geen vingers hebben. Bij handschoenen moet elke vinger zelf zorgen voor isolatie en warmtebehoud. Daar staat tegenover dat je met handschoenen makkelijker dingen kunt pakken, je hebt meer bewegingsvrijheid. Dus, waar ga jij voor?

EEN FUNCTIONEEL GEHEEL

Een goede handschoen bestaat doorgaans uit meerdere lagen, welke samen een functioneel geheel vormen. Hierbij kun je denken aan het bovenste materiaal, het membraan, de isolatie, voering en de palm.

Elke want of handschoen heeft een technische buitenlaag en een functionele vulling. We hebben dons, primaloft of thinsulate.

TECHNOLOGIEËN EN INNOVATIES

Tegenwoordig zijn er in veel handschoenen diverse technologieën verwerkt die jouw wintersport beleving nóg beter maken. Neem bijvoorbeeld Gore-Tex handschoenen, waarmee je gaat voor slijtvastheid, water- en winddichtheid en een hoog ademend vermogen. 

Daarnaast bestaat er ook de Primaloft technologie. Dit zorgt ervoor dat jouw handen warm blijven in koude omstandigheden. Dit materiaal is zacht, compact en licht van gewicht.

ALTIJD LAST VAN KOUDE HANDEN?

Heb jij altijd last van koude handen op de piste? Daar is een oplossing voor! Heb jij al eens gedacht aan handwarmers voor in je handschoenen? Ze maken het skiën bij temperaturen onder nul net wat aangenamer. Je kunt de pads gewoon in je handschoenen doen en vervolgens houden ze 7 uur lang je handen lekker warm.

Daarnaast hebben we ook handschoenen met verwarming! De verwarming zit dan al in de handschoen verwerkt waardoor jij gaat voor warme handen op de piste!

WAAR GA JIJ VOOR

TIP VAN DE SPECIALIST

Twijfel je over de maat? In de regel geldt: sluit je vingers en wikkel het meetlint om je hand (ter hoogte van je knokkels). Belangrijk: meet je duim niet mee! De maat in centimeters bepaalt je handschoen maat.

 

Krijg je liever persoonlijk advies? Kom dan langs in één van onze winkels en laat je adviseren!